ASametYildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benzer sorun benim arkadaşta vardı. SSD taktırdı ama ram, işlemci ve ekran kartından dolayı oyun ve uygulamarda fazla fps değişmedi.

Bilgisayara format atıp sistemi ssd ye kurarsan baya fark edecektir. İşlemlerini daha hızlı halledebileceksin ama işlemci, ekran kartı veya ram e ihtiyaç duyan uygulamalarda yavaşlık devam edecektir.

Bir de ssd alırken ucuzlardan alma saniyeliken az 3gb yazma ve okuması olanları tercih et. Son olarak fikir vermesi açısından konuya şu videoyu ekliyorum mutlaka izle.

https://youtu.be/V3AMz-xZ2VM

İnşallah istediğin performansı en kısa zamanda, en ucuz şekilde halledebilirsin.
hocam teşekkürler yorumunuz için. Oyun vs oynamadığım için bu bilgisayarı tercih ettim sene sonu okulum bitince bilgisayarı kardeşime hediye edeceğim zaten benim derdim bu seneyi atlatmak bitirme projesi vs var programlama çalışıyorum inanır mısın kodu derlemeyi 10 saniyede yapıyor çok sinir bozucu oluyor en ufak detay bu normal kullanımda da yavaşlığı fark edebiliyorum

gurh4n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lenovoyu arayıp sordum bu durumu ben de. Kendin takarsan garanti dışı kalıyor. Fakat onlar takarsa garanti dışı kalmıyor (bizzat kendin gitmen gerekiyor kargo kabul etmiyorlar). Ayrıca cd rom yerine de takabilirsiniz.
CD rom yerine takmayı düşünüyordum o çıkarıyor mu garantiden ? bilginiz var mı ?