Hemen malın teslim edilmediği, ve ayıplı hizmet verildiğinde dair kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvurup ürünün iadesini talep ediyorsun.
15-20 dakikalık bir işlem bildiğim kadarı ile e-devlet üzerinden bile yapılabiliyor.
Sonra bu başvurunun dilekçe numarasını alıp icra dairesine gidip 7 gün içinde itiraz dilekçesi veriyorsun.
Dilekçede, ürün bana eksik teslim edildi, 11 aydır ürünümün tamamı teslim edilmemesine rağmen bana borca karşılık icra bildiriminde bulunuldu.
Mahkeme ile uğraşmamak için firmaya bana teslim edilmediği halde toplam ürün bedelini ödemeyi teklif ettiğimde firma bu talebimi kabul etmedi, avukatlık ücreti de ödemeyi şart koştular.
Tüketici hakem heyetinden ürünün iadesine ilişkin başvurum ektedir. Ürünün iade edilmesini, bugüne kadar ödediğim ücretlerin tarafıma iade edilmesini istiyorum.
Firma kötü niyetlidir, icra takibi tamamen kötü niyetle 11 aydır teslimatı tamamlanmayan bir ürün ile ilgilidir.
Tüketici Hakem heyetinden çıkacak kararı beklediğinizi ve borcu reddettiğinizi anlatan bir dilekçe verin.
Yiyorsa dava açsınlar. Tüketici hakem heyeti lehinize karar verecek. Ve ödediğiniz paraları geri alıp aldığınız ürünü teslim edeceksiniz.
Eğer itirazınıza rağmen dava açmaya kalkarlarsa sizin avukat ve mahkeme masraflarınızı da öderler.
Gözünüzü seveyim uğraşmak istemiyorum diye bu vurgunculara 1900 lira vermeyin.
Gönderin kitapları geri. O 1900 lirayı lösev e falan bağışlayın.