Merhabalar. Arkadaşımın başına gelen bir olay için sizlere danışacağım. Lütfen başına böyle şeyler gelenler veya benzer olaylar yaşayanlar fikir versinler şimdiden teşekkür ederim.
OLAY ;
Kıbrıs 'ta kitap fuarından 7 setlik kitap seti aldık(1400 TL). 7 setlik kitap setinin 1ini burada yani kıbrısta,geri kalan 6 tanesinide türkiyedeki evime yollamak istedim. 1ini elden teslim aldım. Geri kalanını ev adresime göndereceklerdi. 4 tane set ilk 2 hafta içerisinde teslim edildi. Kalan 2 set için onlar hiç bir dönüş sağlamadı. Ben aradım ve 2 setin ulaşmadığını belirttim. Henüz kitaplar basılmadı, o 2 seti yakın zamanda size teslim edeceğiz dediler. 11 aydır ayda 1 defa arıyordum. 11 ayın sonunda artık patladım. Eğer kalan setleri göndermeyecekseniz ücreti ödemeyeceğim dedim. Tamamdır göndereceğiz falan diyerek yine geçiştirdiler. Bugün icra kağıdı ulaşmış eve. Bizi mahkemeye vermişler. Firmayı bugün aradım ve olayı anlattım. Bana dedikleri siz bize "Ben ücreti ödemeyeceğim, İsterseniz avukata verin" demissiniz. Öyle not düşmüşler dedi. Bende 1400 tl ücreti göndereceğimi mahkeme talebini geri çekmelerini söyledim uğraşmamak için. Bana dedikleri ise artık avukata verdik. Belge işlemi için falan 1900 TL ücret ödemezseniz geri çekmeyeceğiz dediler. Bende tamam diyerek kapattım. Şimdi icra kağıdı elimde sabah geldi. 1900 TL için avukat tutup bu olayla ulaşmak işkence. Bir de icra kağıdından kaç gün sonra memurlar eve gelirler? Nasıl itiraz edeceğim?
Teşekkürler.