parayı neden gönderdiğiniz yazıyor mu makbuzda ?karşınızdaki kişi, bana borcu vardı o 100 tl bu 100 tl diyebilir.
Parayı gönderdiği kişi bana borcu vardı desede birşey değişmez. Sonuçta parayı gönderen arkadaş ile kendisi tanışmıyor, farklı şehirde olabilirler. Şahıs parayı nereden nezaman verdiğini sorabilir, karşı taraf o belirttiği tarihlerde olduğu yeri doğrulayabilir. Hiçbir şekilde kanıtlayamaz. Karşımdakini tanımıyorum demesi dahi yeterli, çünkü o kişi borç verdim derse kanıtı yok, nereden verdin, ne zaman verdin, verirken şahitlerin varmıydı vs vs.
Bence ilk önce bir maliyeye şikayette bulunabilir arkadaş, oyun aldım fatura kesmedi ortalıktan kayboldu diye, akabinde savcılığa gidip bir dilekçe versin, takipsizlik dahi çıkacak olsada en azından bir dava açılsın, ileride o şahıs biryere başvurduğunda karşısına senin d*landırıcılıktan davan varmış diye görsünler. Sonuçta bu işler takipsizlikte olsa sicile işliyor, önemli olan 100 tl değil karşı tarafa bunu siciline yansıtıp ödettirmek. 100 200 tl den kaçma uğraş derim.