Keşke yazdıklarını da okusan, paylaşmadan önce.
"It is clearly shown that the memory usage by Linux Mint is much lesser than Ubuntu which makes it a better choice for users. "
Paylaştığın yazıda ÇOK DAHA DÜŞÜK memory kullanır diyor.
Hemen altında arada 100-150 varmış diye komik bir cümle yazıyorsun. Çok da birşey farketmiyormuş diyerek iyice komik oluyorsun.
Demek okuyarak da olmuyor, ingilizce olmayınca.
Sana tavsiyem, önce Linux Ubuntu kur, sonra Mint kur.
Aradaki farkı gözünle görünce yazdıklarının komikliğini daha iyi anlarsın.
Siz Türklerin içinde bazı kesimler var, sizler gözünüzle birşey görmeden inanmayan varlıklarsınız.
O yüzden kur ve gör.
Debian'ı Mint ile kıyaslamayı komik gördüm.
Neyse yazmayacağım daha fazla.
Göz var nizam var. Kur gör.
Cahili cahil olduğuna inandıramazsın.
ders almadın mı hala? o alıntıladığın yazının devamında ne yazıyor? the current desktop base memory usage by Cinnamon is 409MB while by Ubuntu (Gnome) is 674MB. ilk maddedeki benchmarkte ne yazıyor? cinnamon: 900mb~ gnome 1gb (1000mb) ortalama al kaç çıktı?
yıllardır linux kullanıyorum neredeyse her distroyu denedim şu anda da mint kullanıyorum.
desktop base (cinnamon/xfce) gnomea göre daha basit olduğundan evet daha az ram kullanıyor ancak bu 100 150mb fark. modern bilgisayarlarda çok da önem arz etmiyor. ki hepsi debian altyapılı üstte yazdığım üzere.
öncelikle hepsi debian tabanlı dememe laf etmediğine göre distro değil desktop base karşılaştırmak gerektiğini öğrenmişsin sanıyorum; bu biraz şeye benzer,. en cahilin bile anlayacağı şekilde anlatayım, özellik bakımından cinnamon painttir, gnome photoshop. tabii ki daha az ram kullanır çünkü linux mintin cinnamon daha az gelişmiştir ancak buna rağmen altı üstü 100 150 mb fark var. sen kalkıp 2gb ramli modern bi bilgisayara kurarsan hiçbi fark göremezsin hız bakımından ne debianda ne ubuntuda ne linux mintte