Bahsettiğiniz olaylar eskide kaldı. Artık teknoloji sayesinde 5 milyon kazanmak için 1 milyonunuzun olmasına gerek yoktur. Son 5-10 yılda milyarder olan gençlerin sayısına bakarsanız dediğimi kolaylıkla anlayabilirsiniz.
Insanlarin isi bir birini motive etmek degil. Dunyada 1 milyon dolar kazanmayi hayal eden kac kisi var? Peki kazanabilen kac kisi var. Koseye 1 milyon koyabilmek icin 4-5 milyon dolarlik is yapmak lazim ve 1,5 dan fazla kar etmek lazim ki vergisi ve 5 yillik yasmaanin maliyeti var. Eger cebinizde 5 milyon dolar varsa 1 senede 1 milyon dolar kazanabilirsiniz. Ama cebinizde 100 bin lira varsa bunu 1 milyon dolar yapabilmeniz icin ciddi bir katma deger uretmeniz lazim. Arkadasin profili dogru ise hala ogrenci. Istatlstik bilimi yalan soylemez. Okulunu bitirip aileden sermaye destegi olmadan 25 yasina gelmeden ilk milyon dolarini kazanan adamlarin orani sayisal lotodan 1 senede milyon kazananlarin oranina esittir.
Eskiden zenginin malı züğürdün çenesini yorardı artık zengin olmayı planlayanın hayali bile bu kadar insanın (ben dahil) parmaklarını yormaya yetmiş gibi görünüyor. Sanki bir gerileme durumu var
Ben mobil oyun sektörünün içerisinde olduğum için kodlama becerinizi de göz önünde bulundurarak hayalinizin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. En azından yorum yazanların çoğundan daha yüksek! Hayat amacı olarak para yerine daha evrensel hedefler koymanız daha uygun olabilir. Başarılar dilerim.
Hayatimin amacina , ana hedefine karar verebildim 3-5 yil icinde 1 milyon dolar kazanip 1.500.000 tl sine bir villa alacagim kalan 4.500.000 ile de 40 yil hic para kazanmadan yasamayi hedefliyorum. Bu sure zarfinda canim ne isterse onu yapacagim. Para kazanma derdim olmayacagi icin daha fazla uretken olabilecegime inaniyorum daha cok proje uretebilecegime inaniyorum. Umarim bu hedefime cok kisa bir surede ulasirim. Simdiden iyi dileklerde bulunanlara tesekkur ederim.