samsunweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence hurafelerden arındırılmış olmalı. Eskiden beri aslında varolmayan sorunlar için inanılmaz yorucu önlemler alındı. Her adsense için farklı telefon alan bile duydum. Ya da kanalına video yüklemeden önce binanın elektriklerini komple kapatıp açanı pinterest için mesela gercekten proxy'e ihtiyaç varsa bu eğitimde olsun, ya da mesela aman şu kategorilere bulaşma denecekse gerçekten bu kulaktan kulağa geçmiş bir bilgi olmasın gerçekten denenmiş olsun. Bu sunucu bu siteleri kaldırmaz aylık 500 lira vermelisin dendiğinde ve aslında siteleri 50 liralık sunucu kaldırdığında olan para verene oluyor. Ya da ne bileyim lokasyon illaki almanya olmalı vs. vs. Bazı arkadaşlar teknik terimler uydurup işin olduğundan da zor görünmesi için uğraşıyorlar(yaptıkları işi övmek için). Çok da uzatmayım sanırım ana fikrimi anlatabildim.
Selamlar, öncelikle katkınız için teşekkürler. Gerçekten güzel yerlere değinmişsiniz; hepsini not alıyorum.

Ek olarak; proxy konusunda çok fazla soru alıyorum o konuyu da buradan açıklığa kavuşturmak gerekirse, şahsi fikrim; önemli olan nokta 1 IP adresinden pintereste yapılan istek(pinleme) sayısıdır.
(Pinterest Automatic eklentisi için konuşuyorum)

Örneğin
X sunucu IP adresinde 3 adet pinterest hesabına pinleme yapılıyorsa,
Y proxy IP adresinde de 3 adet pinterest hesabına pinleme yapılıyorsa arada bir fark yoktur.

Yani kısa kesmek gerekirse; "IP adresleri arasında siteleri bölerim" derseniz Proxye ihtiyaç yoktur.

Örnekle açıklamam gerekirse;
Sunucu IP adresinden giden istek sayısını (ek IP ile) azaltır, tek IP adresine yüklenmezseniz proxye ihtiyaç yoktur.
Ancak; ben bir sunucuda 50-100-300 adet pinterest sitesi barındıracağım hepsi tek IP adresinde barınacak diyorsanız Proxy kullanmak işte tam olarak burada devreye girmekte.