Merhabalar, askerlik konusunda net bilgilere nereden ulaşacağımızı bilen birisi var mı? İnternette paylaşılan bilgiler ne kadar doğru? Sadece kilosu fazla olanlar askerlikten muaf olabilirler mi? Bu tür soruların cevabını direk askeriyeden öğrenebilir miyiz? Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Merhaba hocam
Kendimi örnek vereyim sana.boy kiloya göre kilom TUTMUYORDU.Askere gitmek istiyordum. Aile hekimin teyzem olduğundan o uygundur raporu verdi.Ancak başka bir hastalığımdan ötürü beni ankaraya sevkettiler. İlgili bölümde yapılan kontrolden sonra herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği söyledi tam çıkarken biraz kilolu gibisin dedi dahiliyeye sevketti. Oradan 1 sene erteleme aldım. 1 sene sonra tekrar kontrole gittiğimde kiloyu vermedim ama halen askerlik de yapmak istiyordum. Tekrar kurula gönderdiler bulunduğum ilde. Doktorla görüştüm ve şöyle dedim
Ben askerlik yapmak istiyorum ama kilom uygun değil. Bana ya askerlik yapabilir raporu verin askere gideyim ya da muaf verin ben hayatıma yön veriyim. Çünkü iş bulamıyorum dedim ve kurul günü muaf aldım.