T1mSaH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
13-14 yıldır bu forumdayım, r10 halkı o kadar güzeldir ki müthiş insanlarla tanışabilirsin her an.
İyi yönden bakacağım: Yaşadıklarını tecrübe olarak erken yaşta alman çok iyi. Artık kimseye güvenmemeyi öğrenmişsindir diye umuyorum. Bunların seni yıpratmasına asla izin verme, sen her şeyden önce yaşantına bak. Sen annen baban kadar kötü olma. İnsanlara hep iyilikle yaklaş. Herkesin aile yapısı farklı, herkesin farklı yaşantıları var buna emin ol.

Dediklerine katılıyorum lakin çocuk daha, annesini çok sevdiği için böyle birşey yapmış olabilir.
Sonrasında sordum diyor yalan söyledi diyor. Validenin tepkisi çok garip geldi bana.
Hocam Sevdiğin için insanlara saygısızlık yapamazsın ki burada iş saygısızlığı açıp annesini çok kötü bir pozisyona düşürmüş.
Arkadaşın yaptığı tavır, annesinin karşısına geçip sen ..... kötü kadın diye küfür etmesinden çok daha ağır.
Annenin yanında yaşıyorsan sen çocuksundur, annen senin yanında yaşıyorsa sen adamsındır.
Ve bir çocuk olarak annenin mesajlarını okuyup, telefonlarını dinleyip sonra sen yalan söylüyorsun dersen aslında annene sen kötü kadınsın diyorsun demektir.
Hiç üzerine vazife olmayan bir konuya girmiş arkadaş, annesinin gizli ilişkisini kabullenmeyip bir de atar yapıp evi terketmiş.
Bununla da yetinmemiş, gitmiş dış kapının mandalı bir bakkala annesinin ilişkisini ve evi neden terkettiğini anlatmış ve bu bakkal kadını arayıp herşeyi bildiğini göstermiş.
Oğlu annesinin kötü kadın olduğunu ispat etmek için gizli kapaklı işler çevirip, öğrendiklerini de sağda solda anlatırken Annenin ne yapması gerekiyordu?
Arkadaş hala annesiyle yaşadığı en mahrem konuyu daha yeni kaydolduğu forumda hiç tanımadığı insanlara anlatıyor.
Maalesef arkadaş henüz olgunlaşamamış. Yakınındaki insanların özellikle ailenin günahlarını ve suçlarını gizlemek gerekir.
Bence arkadaşın burnunun dikine gidişi ve annesinin mahremini sağda solda anlatması göz önüne alınınca annenin kararı bence yanlış değil.
Bu saatten sonra arkadaşın mahremi ifşa eden halleri annesine de ve dolaylı olarak babasına da büyük zarar verir.
Babanın tavrını merak edenler olmuşi eski karının mahremi oğlun sayesinde çevrede konuşulmaya başlandıysa insanlar boşanma nedeni konusunda eski kocanın arkasından da güzel yorumlar yapmayacaklardır.
Bu saçma hareketleri ile annesini de babasını da berbat bir duruma düşürmüş.
Ve sonuç olarak annesini de babasını da tamamen kaybetmiş.
Çocuk yetiştirirken buna dikkat etmek lazım demek ki.
Özellikle erkek çocuklarına sen aslansın sen kaplansın sen evin erkeğisin dememek lazım.
Hiç bir sorumluluk taşımazken kendine hesap verilmesini isteyen hesap soran, ve mahrem bilgileri dışarıda paylaşan bir çocuk ailesine zarar verir.
Ama bu forumdaki insanların çoğunun yaşı arkadaşın yaptığı hatayı göremeyecek kadar genç maalesef.