Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. İtiraz etmiştik sonuçlandı ve kusur karşı tarafa verildi. Videoda sağdan solladığım gözükmekte fakat sağdan şerit ve yol ayrımı olduğu için sağa geçmistim. Karar verilen yönetmenliğin 3. bölüm madde 53 a fikrasina göre siyah araç sağa dönüş kurallarına uyumamıştir.
Merak edenler için;
Dönüş kuralları:
Madde 53 Sağa ve sola dönecek olan sürücüler aşağıdaki kurallara uyarlar.
a) Sağa dönüşlerde sürücüler;
1. Sağa dönüş işaretini vermeye,
2. Sağ şeride veya dönüşe ayrılmış şeride girmeye,
3. Hızını azaltmaya,
4. Dar bir kavisle dönmeye,
5. Dönülen karayolunun gidiş şeridine veya gidişine ayrılmış en sağ şeridine girmeye,
Zorunludurlar.
Kusura bakmayın ama merak ettim neye dayanarak kusuru sizden alıp karşı tarafa verdiklerini merak ettim. Böyle bir kaza durumunda aynı durumda kalmış olsaydım itiraza verilen karara kesinlikle itiraz ederdim. Bu yazdığınız şeyler normal rutin kurallar ancak bu rutin kurallar videonun çekildiği yolda sizin paylaştığınız video ile örtüşmüyor. Zaten tek şerit bir yoldan bahsediyoruz. Bir gidiş bir geliş.
1) Henüz yol ayrımına gelmemiş dönüşe şu kadar mesafede sinyal verilecek bir kural yok ki o kişinin hala dönüş yapıp yapmayacağını bilmiyoruz tek şerit yolda araç şeridi içerisinde sağa ya da sola oynama yapabilir.
2) Zaten tek şerit var şerit değiştirme olayı tamamen mantıksız.
3) Araç zaten yol boyu yavaş gidiyor biraz daha yavaşlasa yolun ortasında durması lazım.
4) Yolun tek şeritli olması nedeniyle ekstra bir çaba göstermesi lazım geniş dönmek için.
5) Yine yolun tek şerit olması nedeniyle bu da yapılamaz.
Karara nasıl bir mantıkla böyle bir sonuç verildi bilmiyorum ama bu kazadaki kusur durumunun hakkı ve sonucu kesinlikle bu olmamalıydı.