Merhabalar,
Okul ile çok fazla mesaisi olan birisiyim. Eşim öğretmen, 2 tane de çocuğum var ve okul hayatları ile yakından ilgileniyorum. Çocuklarım devlet okuluna gidiyorlar, eşimde devlet okulunda çalışıyor.
Devlet, okulların ve öğrencilerin bir çok ihtiyacını yukarıda ki arkadaşlarımın da yazdığı gibi yolluyor. Ama özelde okulun bir çok ihtiyacı pas geçiliyor.
Örnek:
İlkokullar için sınıfa yazıcı. Şimdi yazıcıya bir çok cevap verecek arkadaş olacaktır ya da aklınızdan geçecektir diye hemen detay vereyim. 1 kağıdı 40 tane çoğaltmak 5 dakika, 1 okulda var 30 öğretmen. Ve okulda 1 adet fotokopi makinası. Öğretmen sıra beklese derse giremeyecek, fotokopiyi çekmese ders verimi düşecek.Hele ki ilk okulda özverili bir öğretmense çay içmeye sınıftan çıkamıyor. çocuklar küçük ve dertleri çok. Sınıfa alınan yazıcının, kağıdı ve tonerini de hesaba katın.1 top kağıt 20 tl ve ilk okulda1 öğrenci eve en az 3 fotokopilik ödevle geliyor.
Deneme sınavları, destek personeli vs vs. Onuda geçtim kendi evlerinizden yola çıkın. Sürekli bir şeylerde sorun olmuyor mu? Sürek li bir tamiarata yada cihaza para vermiyor muyuz? Buna benzer giderlerin devletten gelmesi Sizin çocuğunuzun mezuniyetine yetişmeyebilir

.
Örnekleri siz hayatınızdan çoğaltın arkadaşlar.
Diğer taraftan eşimde aynı şekilde çocuklar için bir etkinlik hazırladığında, en az o etkinliğe en çok para ödeyen kadar destekde oluyor ki, bir çok öğrencisinin durumu iyi olmayabilir ve bu başkalarına sezdirilmeden yapılıyor. Ayrıca söylenmesi doğru değil belki ama daha ben okulunda ki öğrenciler için öğretmenlerden her ay gizliden yardım parası toplanmayan bir okul görmedim.
Bazen insanlar iletişimi doğru kuramıyor ve bu yanlış yorumlanabiliyor. Benim eğitim alanına bakışım şu : Biz en değerli varlıklarımızı onlara (öğretmen, okul, müdür vs vs ..) emanet ediyoruz. 25 TL ya da diğer ödeneklerden dolayı içinize bir kurt düştüyse hemen velisi bulunduğunuz öğrencinin okulunu/öğremenini değiştirin.
Ayrıca o para ile belki verileninden 10 kat daha değerli etkinlikler yapılıyordur, bilip bilmeden şikayet etmeyin, diğer kişilerin hakkına girersiniz.
Saygılar,
İyi çalışmalar.