Dediğin olaya elektronikte filtre diyoruz 50 yıldır kullanılıyor. Örnek helikopter pilotlarinin kullandığı kulaklık motorun sesini geçirmiyor
Ben ses mühendisiyim hocam, diplomalı. Elektronikteki fazı bilmediğimden o konu hakkında yorum yapmıyorum, sende aynı şekilde müzik prodüksiyon içerisinde kaç yıldır ne şekilde neden kullanılır neden değerlidir bilmeden yorum yapma lütfen.
Saygılar.
ANC çok uzun zamandır uygulanan bir konsept.
Apple'ın yaptığı bundan biraz daha farklı anladığım kadarı ile. Apple zaten hiç bir zaman bir şeyi sıfırdan üretmez, olanı daha işlevsel hale getirip sunar. Yorumlarınızdan bunu dünyada ilk defa Apple yapmış yazmışım gibi algılıyorum ama tekrar okudum böyle bir cümlem olmamış.
Kulağa herhangi bir zararı var mı bu olayın?
Hayır olmaz, kulağa zararı olan bir durumu Apple kulaklığına koymaz özellikle "pro" sınıfında sattığı bir ürüne koymaz.
Neyse, bir özellik hakkında bir sebepten hoşuma gittiğini ve nedenini belirttim bu kadar. Olmayan bir teknoloji uygulandığınıda belirtmedim, helikopter kulaklığında olan bir durum olsa bile ilk defa kişisel kullanım ürünlerine giriyor. Mantık lütfen.
İyi forumlar.