Hocam konuyu araştırarak açtım sanırım siz konuyu detaylı okumadınız bahsettiğiniz firmaları küçümsemiyorum taktir ediyorum bir adım atmışlar başarılı olmuşlar burada çok hassas teknolojilerden bahsediyoruz. Jet motoru, araba motoru, tank, deniz altı yüksek teknoloji ihtiyacı duyan motorlardan bahsediyorum. Her motorun kendi içersinde kullanım yeri var motosiklet v.b motor tipleri ve ileri aşama motorlar bahsettiğiniz firmaların hangisi yüksek teknoloji ürünü motor üretmiş bildiğim kadarıyla som füzesinin motoru bile ithal ama o geliştiriliyor ve yeni çıkacak som füzesi motoru ithalinden daha üstün ama bahsettiğim yüksek teknolojik motorlar. Eğer f16 altay tankına deniz altına kullandığımız yerli motor varsa onu lütfen belirtirseniz daha iyi olur
Güzel kardeşim araştırma yapmışsın o zaman bunların uretilebilmesi için başını ABD İsrail ve İngiltere çektiği uluslararası telif haklarını alman gerekiyor. Türkiye'nin ıvır zıvırlar hariç 1970 ve sonrası onbinlerce telifi bekliyor. Tümosan tüm çizimlerini bitirdiği gerçekten ileri teknoloji füze için gereken aksamlar ki motorda var hiçbirinin teklifini alamadı maalesef bunun tr olması ile alakasi yok bu ülkeler tekel olmak için kimseye vermiyor