Tahtakale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam vesteden örnek verdiniz 2 tablet aldım birinin ekranı kendiliğinden kırıldı diğeri 1 yılı doldurmadan bozuldu ipad 6 yıldır taş gibi. Üretilen yerli mal kaliteli olursa halkımız zaten yerli ürün kullanmak için hevesli dışarı satma konusuna gelirsek önce biz kullanıp memnun kalabilelim sonra ihraç istemesekte edilir talep gelir
Üretileni yerli mal zannediyorsunuz ama değil işte. Yurt dışından alınıyor tüm malzemeleri burada monte ediliyor sadece. Vestel bir mühendis alım ilanı açıyor yüzlerce mühendis alıyor 2,5 bin TL 'den. Hepsini argeye açıyor. Çalıştırıyor beğendiğine biraz daha iyi maaş verip tutuyor diğerlerini salıyor. Verdiğim örneklerde şunu anlatmaya çalışmıştım. Ürettiğiniz ürünü sizden daha ucuza yapan yerler varsa oraya yaptırırsınız ya da Krone gibi dışarıda yapmak pahalı geldiği zaman anca kendi üretim yerinizi oluşturursunuz.

İşlemci üretecek birini bulabilirseniz o zaman yerli malı olur. Google'da ufak bir araştırma ile birlikte Aselsan'ın eskiden bu işe adım atmaya çalıştığını fakat haberin devamında hiçbir şey olmadığını görebilirsiniz. Bu girişimlerin hepsi yapıldı ve plansızlıktan battı veya hiç başlanmadı.

Vestel ben işlemciyi Türkiye'den alacağım demediği ve garanti vermediği sürece böyle bir sektör oluşmayacaktır. (Vestel öylesine bir örnek) Bu sorunlar mühendis bilgisizlik sorunu değil yatırımcı sorunudur.