LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Global pazarda mevcut olan teknoloji çok çok ileride. Argeye devlet tarafından ayrılan bütçe çok az ve Arge çalışmaları için başvuran firmalarda genelde yalandan iş yapıp devlet desteği kapma derdinde (Akinsoft robotları ile gurur duyan tayfa bu yazıya daha devam etmeyebilir.) Bunun haricinde, piyasadaki dev firmalarla Türkiye şu an rekabet edecek durumda değil. Hani şimdiden başlasak yetişir miyiz umuduyla ciddi bir yatırımla girsek, gene zor. İç pazar haricinde satışını yapamazsınız. Yani şunu demeye çalışıyorum, yatırım yaptın yahut patent vs. aldın teknolojiyi geliştirdin (zaten yerli otomobil muhabbetinde patent alınarak iş yapılıyor), sen bu işten kâr sağlamayacaksan hiçbir işine yaramaz. Şu anki mevcut pazarlada rekabet edecek düzeyde değilsin, o yüzden boş..
Hocam 30 yıldır araba işine geç kaldığımızı söylediler ama hala binlerce oto alıyoruz 30 yıl sonra da alacağız evet geç kaldık ama daha fazla geç kalmamalıyız diye düşünüyorum iç piyasa ve ortadoğuya ilk etapta hitap etmeliyiz tabiki rekabet edecek düzeye gelirsek kaliteyi kanıtlarsak avrupa, amerika kıtasına satabiliriz. Bu konu sadece araba üretmek değil uçakların en hassas noktası motor benim deginm3k istediğim kendine yeten bir ulke