MuhammetDemirel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba iyi akşamlar. Aklıma takılan bir kaç konu hakkında yardıma ihtiyacım var.

Kullandığım bilgisayara vmware ile centos minimal ve vestacp kurdum şuan çalışıyor ama ip tanımlaması olarak 192.168.1.* şeklinde local ip tanımladım hal böyle olunca wifi dışı erişim olmuyor benin aklıma takılan şu iss bana tanımladığı ip sürekli aynı ne kadar reset atsamda değişmiyor aracı bir iss kullandığım için sanırım şimdi sorum şu:

1. Ben bu iss ip adresini centosa tanımlayıp internet çıkışı yapabilir miyim yapabilirsem port vs açmam gerekir mi ?
2. 1 adet ip kiralasam bu ip adresini kullanabilir miyim, eğer kullanabilirsem sadece centosa bu ip tanımlamam yeterli mi.

Teşekkürler.

! Local serveri oyun sunucularının testi, web panel ile iletişimi ve eklenti testleri için kurdum. IP çıkışını ise diğer kişilerin de test edebilmesi için istiyorum.
İss'nin size verdiği ip public ip adresiniz bununla yayın yapabilirsiniz. Pmden teamviewer bilgilerinizi iletirseniz hem size kurulumu gösteririm hemde tüm sorularınızı yanıtlarım. Bende uzun zamandır uğraşıyordum dün tam anlamıyla çözdüm olayı. En azından öğrendiklerimi aktarabileyim.

Bilgi paylaştıkça değerlenir.