neden döndünüz yada okumak için filanmı gitmiştiniz
Hocam fiyatları Aşırı yüksek yazmışsınız Abd gitmedim ama youtubede izledimiz videoalardan orda yaşamış gibi olduk artık 20 gündür avrupa turu yapıyorum 7 ülke gezdim şuana kadar hamburger 7 8 euro pizza dilimi 2 euro ( onalrın 1 dilimi bizim burdaki küçük pizza kadar ) abde de bu fiyatlar Euro değilde Dolar cinsinden Çekyanın Prag ilindeydim Türk pizza satıcısıyla konuştum 2 yıldır ordaymış nasıl memnunmusun dedim -Abi çok iyiyim refah seviyem çok yükseldi burda dedi nasıl yani dedim örnek vermek gerekirse türkiyedede dururmum çok iyiydi 50 bin TL motorum vardı burda BMW motor aldım türkiyedekinden kat kat daha üstün 25 bin Tl aldım gerisini ordan kıyasla dedi
kısaca orda çalışmayla bizim burda çalışma arasında çok fark var şuda bir gerçek benimde abd de yaşama hayalım var şaunki oturdugum semte hep akrabalarım var her akşam beraberiz 20 gündür yurt dışındayım yalnızlık var gördüğüm kadarıyla burda yaşasam yalnız olurum
Mesleki eğitim ve dil için diyelim Bazı temaslarım oldu tekrar gidebilirim.
Aklıma gelmişken;
Eyalet ve şehirlere göre değişse de sokaklar çok pis. Fare ölüsü görmeniz an meselesi. Metrolar pis ve kızartma kokusu her yerde. New yorkta metro aşırı eski kullanması çile. Ama hat aşırı gelişmiş ve 24 saat çalışıyor.
Yeşillik çok fazla. Yeşil alan çok fazla.
Her mahallede kütüphane var.
İnsanlar saygılı. Ummadığınız bir anda kız erkek fark etmez tanışabilir ve takılabilirsiniz. Ben bu olayı seviyordum
Benzin ucuz.
Sigara 15 dolar. 15 TL olarak kıyaslamak isterdim ama Amerika'da pahalı buluyor. Tütün ve ot kullanımı çok fazla.
Her cuma ve cumartesi eğlence günleri. Herkes bara cluba gider.
Kapının önünde ki karı temizlememek ağır kusur. Temizlemek zorundasın.