Tamamen size yazdım yanlış anlamayın niyetim de kesinlikle kötü değil. Her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de dediğiniz gibi insanlar mevcut. Benim söylemek istediğim şikayet müessesi olan bir mesleğimiz var. Ancak mesleği itham edip bırakın koca koca odaları olan bir meslek yerine bir şirket daha sağlamdır gidin onunla çalışın demek yanlış olmuyor mu? Yani insanlar bu odalara güvenmesin, şikayet edince de umursamıyor bu odalar ama sahibi kim belli olmayan belirttiğiniz firmaya güvensin. Yazdığınız altta...
"usulsüz olarak bir çok ödeme alıp insanları yoluyorlar. Mukellef ise belirlenen resmi fiyatlar dışında ödeme almamayı taahhüt ettiği için, "
Bir konu daha var ki başka şekli olamaz. Zaten Mali Müşavirler arkada çalışıyor diyorsunuz. Adları bile belli olmayan o Mali Müşavirlerin dürüstlük doğruluk sertifikasını bu firma mı veriyor?
Son olarak unutmayınız Müşavirlik hizmetleri vergi idaresinden inceleme altına alındığınızda belli olur. Size tavsiyem telefon açtığınızda yanınızda olacak veya bürosuna gidip çay içebileceğiniz bir müşavir ile şimdiden çalışmanız ki bunun yanında şimdiki küçük firmanız dev bir firma olduğunda sağlam, güvenebileceğiniz müşaviriniz yanınızda olsun.
Mesajımı alıntı yapmışsınız ama bana değil konu sahibi arkadaşa öneri yapmak istediniz sanıyorum. Mukellef zaten müşavirlik hizmeti vermiyor iki tarafı platformda bir araya getiriyor ve bunu da bulut sistemde bir muhasebe programıyla destekliyor. Ben genelleme yapmadan tecrübelerimi yazdım, katılırsınız katılmazsınız tabi ki saygı duyarım. Sözüm asla mesleğini hakkıyla yapanlara değil, lakin gerçek hayatta sizin yazdıklarınız gibi bir süreç maalesef işlemiyor, inanın bana bir çok kez tecrübe ettim neler neler duydum şaşırdım. Bu algıyı oluşturan maalesef biz değil tamamen meslektaşlarınız ve iyi niyetli her şeyiyle muhasebecisine güvenen mükelleflerdir.
Saygılar.