Yaklaşık 2 yıl orada yaşadım. Gitmek isteyenler için; vasıfsız gitmeyin. Yoksa 10 saat uber yaparsınız. Tabii kazandığınız para güzel olur ama pekte keyfini çıkaramazsınız. Yukarıda arkadaşın dediği doğru.
Burada zenginlerin giyindiği ceketler orada 50-100 dolar.
Kanal tedavisi 2000 dolar. En kötü muayene 200-500 dolar.
Bir oda kirası 600-2000 dolar. Evde 5-7 kişi olur. Durumunuz iyi ise 2-3 kişi ile de halledersiniz. Evlerde ses yalıtımı diye bir şey yoktur. Her hafta düzenli olarak çöpünüzü dışarı çıkarmanız gerekir. Yoksa ceza keserler.
Kıyas için; bir ekmek arası çok bol malzemeli et döner 10 dolar.
Bir dilim pizza 4 dolar. 1 dolara da bulunuyor.
Ulaşım aylık 100 dolardı sanırım tam hatırlamıyorum.
Bir kahve 4-10 dolar
Columbia ceket 100 dolar. Burada çakmaları 150 tl.
Para için size sir derler ama otobüs şöforleri de vatandaşa sir diye hitap ediyor.
Çok fazla evsiz var.
Aklıma geldikçe yazacağım.
neden döndünüz yada okumak için filanmı gitmiştiniz
Amerika cennet gibi gözükse de insanı çok yıpratan bir yer. Çevremdekilerden duyduğuma göre orada bir hamburger 15 20 dolar akşam bir pizza yiyeyim dersen 40 doları gözden çıkarmak gerekiyor. Orada genelde insanlar geçinebilmek için çift işte çalışıyorlar. Tek güzel yanı orada köle gibi çalışıp her şeye katlanıp Türkiye'de harcaması.
Hocam fiyatları Aşırı yüksek yazmışsınız Abd gitmedim ama youtubede izledimiz videoalardan orda yaşamış gibi olduk artık 20 gündür avrupa turu yapıyorum 7 ülke gezdim şuana kadar hamburger 7 8 euro pizza dilimi 2 euro ( onalrın 1 dilimi bizim burdaki küçük pizza kadar ) abde de bu fiyatlar Euro değilde Dolar cinsinden Çekyanın Prag ilindeydim Türk pizza satıcısıyla konuştum 2 yıldır ordaymış nasıl memnunmusun dedim -Abi çok iyiyim refah seviyem çok yükseldi burda dedi nasıl yani dedim örnek vermek gerekirse türkiyedede dururmum çok iyiydi 50 bin TL motorum vardı burda BMW motor aldım türkiyedekinden kat kat daha üstün 25 bin Tl aldım gerisini ordan kıyasla dedi
kısaca orda çalışmayla bizim burda çalışma arasında çok fark var şuda bir gerçek benimde abd de yaşama hayalım var şaunki oturdugum semte hep akrabalarım var her akşam beraberiz 20 gündür yurt dışındayım yalnızlık var gördüğüm kadarıyla burda yaşasam yalnız olurum