Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uğraşsam akşama kadarda yaparım. Parayada ihtiyacım var. Ama yapmam. Buradan anlatayım arkadaşın biraz biliyorsa zaten yapar. Hiç bilmiyorsa bilmeyen birisini parayla geçirtmem.
1. soru için. İf else yapsın.
ilk il içine sayı 0 ise dur desin ve işlem yaptırtsın.alttaki elife eğer 0 dan küçük ise negatif sayı giremezseniz desin ve başa sarsın.
eğer normal sayı ise eklesin.listeyi küçükten büyüyğe sıralasın. listenin ilk ve son elemanını toplayıp ikiye bölüp printle yzdırsın.

2. soru için metni listeye yazsın. yine döngüye soksun.
ilk 4 elemanı alıp print edip ilk 4 elemanı silsin.sonra yine ilk 4ü yazıp yine ilk 4 indexi silsin. yapılır.(Çok ileri düzey bilmem) farklı yollarla da yapılabilir. kendisi biraz daha düşünerek yapabilir.)
Shorty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam arkadaşınıza bir tavsiye vermek isterim Eğitim hayatındaki bu tarz ödevler iş hayatında daha komplike olan projelerde hiç bir şey öğrenmemişim gibi projeye baka kalmasına neden olacaktır arkadaşınız bu ödevi python methodlarını kullanarak örneğin, sort, split ve basit bir ortalama hesabıyla kısa sürede ödevini yapabilir bence hem bütçenize zarar hem de yanlış anlamayın boşa okumuş olacaktır

Çalıştığım firmada universitede hiç bir şey yapmamış ve direk iş hayatına atılarak 2500 TL üstünde maaş beklentisi olan çok insan gördüm ne takım çalışmasına uyumlu oluyorlar ne projeden istenen şeyleri sağlayabiliyorlar.
hesapadim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
x = -1
asd = []
while x != 0:
      .....x = int(input("gir: "))
.....if x != 0:
.........asd.append(x)
print(min(asd))
print(max(asd))
print(sum(asd) / len(asd))
import string
# regex de kullanılabilirdi
a = input("gir: ").upper()
b = ""
for x in a:
....if x in string.ascii_uppercase:
........b += x
for i in range(0, len(b) - 3):
....print(b[i:i+4])
not: üstteki yorumlara katılıyorum
adme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İki yoruma da katılıyorum. İstenilen şey o kadar basit ki okulda eğitimini almayan biri bile kolayca yapabilir. Şunu bile yapamıyorsa o sınıflarda boşuna kontenjan dolduruyor. Katı bir yorum gibi gelebilir ama durum bu. Boşuna okulda yer kaplıyor, 1. şıkkı ilk yorumda vermişler 2.yi de ben hazır halde vereyim bitirip gitsin.

test = "TESTYAZI"
bStop = False
while bStop != True:
  if len(test) < 4:
    bStop = True
    break
  print(test[0:4])
  test = test[1:]
Yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Arkadaşım Tıp okuyor, bu yüzden biraz hak veriyorum ona ama dediğiniz gibi çabalayıp kendisi yapabilirdi.