Serkanalaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu gün kardeşim, kardeşimin bir arkadaşı ve ben yakında bir yere gidip araç baktık almak için gittim niyetim oydu ve gelişmelere değineyim.

Saat 11 suları İstanbul Esenlerden, İstanbul Şirinevlere gittik tabi ilanı letgodan bulmuştum Ford Fiesta 2010 model 164.000 KM 5.000 Tramer, bel altı boyalı 2 parça değişen vardı ilanda yazılan oydu. Adamla 10 dakika da bir gün öncesinde telefondan konuştuk. İlandaki fiyatı 43.500 Daha öncede takip ettiğim bir ilandı o zamanlar 46 yazmış, 45 son rakam demişti. Gördüğümde yine yazdım ve ağzımdan bir rakam çıkmadı. Gelip arabayı görmek içime sinerse eğer pazarlık yapmak istiyorum dedim.

Tabi Kardeşimin arkadaşı yolda başladı ''Abi ben sana 40'a alırım ama 500 TL'ni alırım dedi '' Benim aklımda ki vereceğim rakam 41-41.500 civarıydı. Gittik arabaya baktım ve içi temizdi ama 4 kusuru içime sinmedi. 1. Motor da yağ kaçakları vardı, terleme dedi ama terleme değildi bildiğin baya baya kaçak vardı sanırım contadan kaynaklanıyordu üstten o kadar görebildim. 2. Kusur ön cam çatlaktı ve görüş açısını engelliyordu değişmesi lazımdı. 3. kusur Sol arka kapı değişmiş ama kapının resmen içi boş açıp kapatırken ve tıklatırken belliydi. 4. Kusuru ise merkezi kilitte sorun vardı. ( Bunların hiç birini bana bildirmemişti gidip gözlerimle gördüm)

Adama dedim ki fiyatınızı yazmışsınız evet benim aklımdan geçen rakam 41,500 İdi ama bu sorunları bana bildirmediniz, aracınızda kusur aramıyorum beğendim ama bu kusurların yapılması gerek sonuçta al sat yapmıyorum ailem ile bineceğim dedim. İsterseniz siz bunları yaptırın 41.500 vereyim, yada 41.500'den yapılan masrafları düşer öyle alırım dedim. Adam da kabul etmedi ve herkes yoluna baktı.

Burada neyi ima yada kast etmek istedim ? Bazı arkadaşların o saçma sapan teklifleri ve ticaret ahlakından uzak oluş olmalarını kast ettim. Bir ürünün satıcı tarafından belirlediği bir rakam vardır. İsterse 100 TL'lik ürüne 1.000 TL isteyebilir bunda sorun yok, ki satıcı bir ürün satarken piyasa araştırması yapıyordur. Örnek verdim işte araç muhabbetinde ilanlar görüyorum piyasası 45-50 olan araca 70-80bin isteyen de oluyor ama kesinlikle ne yazarım nede kendisini uyarırım.

Bir arkadaş da sıfır kutusunu açtığında yarı fiyatına ineceği anlamını yüklemiş ve bende şunu diyorum '' İyi o zaman cihaz, araç, sektöründe teşir ürünlere gidelim diyelim ki bu sıfır değil sonuçta açılmış Apple 11 Pro 5 Bine alalım, Seat leon diyelim 160 Binse 80 Bine alalım. Böyle bir mantık var mı ALLAH aşkına ''

Ya sen niye bu konuyu açtın birde günah yükleyeceksin ha öyle mi ? Sen mağaza URL'lerini bana yolla seni bir ilçe öteye götürüp getireyim :P
Okudum da Senin olay çok sinir bozucu hakikaten.. Bir de İstanbul şartlarında inan bana insanlar dışardan kolay okuyor ama İstanbul'da 13 sene kaldım bir yerden bir yere gitmenin zulmü anlatılamaz. Gidince gördüğün kusurlar için de süper teklif yapmışsın ama senin arkadaş devreye girmediği için 40'a alamamışsın bence

Kutuyu açınca yarıya düşer muhabettini de hiç sorma üstadım o bambaşka bir olay, demek bu yüzden böyle teklifler geliyor anlamış oluyoruz

Mağaza linklerine gelince, Gözüm korktu konuyu değiştirelim

SunucuHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız LETGO üzerinden eski server ları ortalama 1500 TL ücret ile elden çıkaralım demiştik, bir ABİMİZ gelip görmek istedi, buyur ettik, geldi gördü bunlara 200 TL veririm dedi malzeme başı, spotçuymuş kendisi, merak ettik neden bu kadar çok fiyat indin dedik? bunların ekranı klavyesi yok dedi bakın server satıyoruz ve gelen adamın durumdan haberi yok tabi biz kendisine durumu açıklasakta o anlamamakta ısrar etti ve giderken de BENİ ARARSANIZ AMA BAKIN dedi, bizde tabi aramadık ve 150-200 TL aşağı 8 server ı sattık bir şekilde
Abi efsane olaylar çıkıyor ortaya ÜStadım işte hadi ne olduğunu anlamadın, klavye ekranı da olmasın ) 1500 TL olan o kasanın! içinde o ederde malzeme var da diyemiyor!
Hahaha halen gülüyorum ya sağolasın ) Ama dediğin gibi hadi bu abimiz olaya uzak zaten spotçu bir emekçi diyelim, tavrı da zaten güzel bir anıya sebep olmuş Diğerlerine ne demeli..

Ha bu arada kutuyu açtığın herşey otomatikman yarıya düşüyor, dışarı ortama çıkınca ya da mahalleden şöyle bi kafanı uzatınca herkese sor yarı fiyat oluyormuş kutusu açılır açılmaz. Hatta etiketi bile sökülse yarıya düşer ona göre (Valla elçiye zeval olmaz, birkaç yorum önce arkadaş demiş, çok da iddialı konuşmuş ben onun yalancısıyım), O sebeple o adamın size verdiği fiyat normal!!