Merhaba hocam,
Umarım herşey gönlünce olur
1. Eğer müşterin yoksa (para akışı) şirket kurmanı tavsiye etmem. Bunun sebebi şirket kurulumu için belli bir masraflar 500tl ile 1.5k arası değişir (şahıs şirketi için) her ay sabit muhasebe giderleri fatura kesmesen bile ufak tefek vergiler, eğer kiraya çıkarsan + stopaj gibi maliyetler doğuyor. Belge şart değil muhasebeciye söylüyorsun o gerekli işlemleri yapıyor vergi dairesine açılış için yapacağın işi söylüyorlar onlarda o faliyet numarası ile sana izin veriyor.
2. Şahıs şirketi 1 günde açarsın 1 günde kaparsın, ltd şirketi 1 günde açarsın 1 yılda anca kaparsın ayrıca ltd şirketinin giderleri daha çok.
3. İstanbul gibi güzel bir yerdesin coworking hizmeti alabilirsin bu sayede maliyetlerin düşmüş olacak aynı zamanda da network edinmiş olursun. Ben ilk başta firmalaşmadım ve direkt böyle yaptım güzel dostluklar edindim network ortamım oldu müşteri bulucam diye kendimi paralamıyordum vb. daha rahat davranabiliyordum. Rahattan kastım tembellik değil bir işi almak için piyasayı öldürüp kendimi gebertmiyordum
Nedir bu coworking hocam?