Golsime adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Benim en çok merak ettiğim şey yüzümüzde ne gibi değişiklik olur, kalıcı iz olur mu, ameliyat ne kadar sürüyor ve iyileşme süreci nedir gibi sorular. İnternete öncesi ve sonrası fotoğraflar var açıkçası o fotoğraflar beni tatmin etmedi.

Şimdiden geçmiş olsun, sizinle iletişime geçeceğim
Size özel mesaj yazacaktım ancak belki bir şekilde bir başkası da konuya denk gelir de faydalanmak ister diye buradan yazmaya karar verdim. Tam 20 gün önce oldum ameliyat. Ağrı sızı namına hemen hemen hiç bir sorun olmadı diyebilirim. Ancak güldüğüm zaman dikiş yerleri hala biraz acıyor. Dikişler 1. haftanın sonunda alındı. Ben bölgeyi biraz fazla kurcaladığım için hafif bir enfeksiyon kaptırmışım o yüzden az buçuk bir acı hissettim dikişler alınırken ama o durum olmasaydı sanırım hiç hissetmeyecektim bile.

20. gün sonunda göz altı torbalarım, özellikle yanakla birleşen yerden başlayıp gözümün altına kadar devam eden ve beni olduğumdan çok daha yaşlı gösteren torbalar tamamen yok oldu ve göz altım oldukça sağlıklı gözüküyor. İlaveten morluklar da çok ciddi oranda azaldı gibi ama şu anda halen devam eden korkunç ödemlerim var Öyle ki torbalardan daha kötü şişler mevcut. Pek çok kişide ödemler 2 hafta içerisinde bayağı bir azalıyormuş ama benim cildim ve vücudum genelde hassastır. Kendim için beklenmeyen bir durum değildi diyebilirim. Doktorum 2 ay içerisinde tamamen iyileşmiş olacağımı ön görüyor. İyileşince çok güzel olacak diye düşünüyorum.

İz kalma mevzuusuna gelecek olursak da daha bu konu açısından erken dönemde olduğum için net bir şey söyleyemeyeceğim ancak ameliyat sonrası iyi bir bakımla iz kalacağını düşünmüyorum. Ameliyat sonrası 1 ay kadar geçip dikişler tam manasıyla iyileşince aloe vera jeli v.s. sürebilirsiniz bence. Ben 10 gün kadar sonra sürmeye başlayacağım ancak ben doktorumun tüm uyarılarına rağmen sigara içmeye devam ettiğim için bende iz kalma olasılığı yüksek. Tamamen estetik amaçlı bu ameliyatı olduğumu düşünecek olursak da yaptığım akıllara zarar derecede saçma ama maalesef kendime engel olamıyorum ama dediğim gibi normalde iyi bir bakımla iz kalmadan atlatılabilecek gibi dikiş izleri.

Bu arada yüzümde 1-2 ek işlem daha yapıldı o yüzden anestezi şekli ve süresi ile ilgili bilgi vermiyorum zira siz sadece göz altı torbası düşünüyorsunuz sanırım. O bağlamda söyleyeceklerim sizin muhtemel ameliyatınızla hiç bir şekilde uyuşmayacaktır.

İlk aşamada aklıma gelenleri aktardım. Başka merak ettiğiniz bir konu varsa özelden ya da buradan yazabilirsiniz. Yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince.