MaveraHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiat ve reno otomatik vites uzak durun.
Volkswagen Honda Audi BMW , bu araçların tam otomatik modellerine bakin
Benzinli araçlar için heleki alman japon ise 200 bin km kadar alınır , bu hicbirsey bunlar için
Saydığınız araçların dizel-otomatikleri bütçemi aşar maalesef, LPG de düşünmüyorum, şuan a kasa Vectra otomatik kullandığımı düşünürseniz Fluence çok sağlam olabilir
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
55k ya otomatik araç alırsanız bir o kadar da şanzuman difşransiyel ve partiküler masrafı çıkar
110bin km de 58 e bulduk tanidikta , söylediğim km lerde bile mi masraf ihtimali yüksek
budakerkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Touch paket 110'luk bulabilirseniz şanzımana da baktırırsanız vuruntu vs. yoksa alınabilir.
Ancak yarı otomatik şanzımanı olduğu için baskı balata masrafınız olacak bide. Dizel partikül filtresinin de durumunu kontrol ettirmeniz gerekiyor eğer filtre gidiciyse sizi araçtan soğutur.
Yakıt filtresinden mi bahsediyorsunuz? Dizel partiküler filtre ilk defa duyuyorum, daha önce 2004 dizel corsam vardı, baskı balatayi göze alıyorum ,tam otomatik aramıyorum, masraf çıktığında tam otomatiklerlerde yüksek meblağlar çıkıyor diye biliyorum, vites gećişleri hissettirsin alışkınım, a kasa Vectra otomatik kullanıyorum şuan siz düşünün
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam artık yeni nesil otomatik vitesler yarı otomatik diye geçiyor. Fluence EDC
Bu araçlarda çift kavramalı sistem var ve normal vitesler gibi baskı balata sistemi ile çalışıyor ama çift baskı balata takımı gerekiyor.
Sen bir viteste giderken diğerini hazırlıyor. Ve çok hızlı vites değiştiriyor.
Bu nedenle özellikle dur kalk trafiğin fazla olduğu istanbul gibi şehirlerde bu şanzımanı manuele almayıp otomatikte bırakanlar baskı balatayı çabuk yiyor.
EDC yarı otomatik şanzıman baskı balata setleri işçilik hariç 6 binlerden başlıyor.
Ciddi bir şanzıman sorununda 10-15 bin faturalar çıkabiliyor.
Avrupada bu yarı otomatik şanzımanlar 100 bin mil garanti ile geliyor.
Eğer bu araçlardan alacaksan istanbul trafiğinde kullanılmış değil, dur kalk trafiği az olan anadolu şehirlerinden almaya çalış.
Kayserideyiz genelde pek trafik bilmeyiz, yarı otomatik işime gelir, vites gećişleri sorun değil ,diğer arkadaşa yazdığım gibi 95 model Opel otomatik den gecicez bu araca