Çocuğum bunu 15 yıl önce sordu ben de düzgün ve onun anlayabileceği bir şekilde izah ettim.
izahat büyüklerin sorumluluğu çocukların degil.
Eğer siz çocuklarınızı "Saygılı ve insanlara saygı ile yaklaşan, onları Tü kaka cümleleri ile doldurmayan" ebeveynler olabilirseniz
çocuklarınız da onları gördüklerinde "Aaaa baba bunlar ne" diye sormaz.
Burdaki tüm görev anne ve babalarındır.
Sanıyor musunuz ki ? çocuklarınızı herşeyden koruyabiliyorsunuz ?
Benim evimde küfür yasaktır, L.an bile kullanılmaz, ama kızım okuldan gelip eşşoleşşek dediginde oturup karşısına onun ne anlama geldigini ve neden söylenmemesi gerektigini
mantıklı bir şekilde anlattığımda benden ve annesinden özür dilemiştir.
Milletin bi yerleri ile uğraşılacağına "çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştiririz, onlara nasıl daha iyi gelecekler hazırlarız" diye konumalıydık.
konu da bu zaten.
Aaaa baba bunlar ne" diye sormaz.. Cevabından sonra artık orda bittim hocam....
Çocuğunuz her gördüğün de normal mış gibi davranması lazım... Çocuğun Por... İzlemesi sakıncalı olaması lazım. veya küçük yaşta ilişkiye girmesi si vs Yanlış anlamayın beni öz eleştiri yapıyorum sadece.
Bunlar yaşadıktan sonra Ahlak vs gibi kavramlarda hayvanlardan vs farkımız kalmaz...
Onlardan tek üstün yanımız. Zeka mız olur.
Bir ülke gibi bilim vs geliştirmek isityorsak illa o ülkenin ahlakını yaşam biçimini de almamıza gerek yoktur..!!
En basiti günümüzde batılı ülkelerinden birine bakıyoruz.. Aile boşanmış Çocuk annesinde kalmış annesi tekrar evlenmiş Tekrar boşanmış çocuk üvey babasında kalmış üvey babası tekrar evlenmiş. Çocuk ilk anne babasını unutmuş.