Merhaba,
Geçen yıl bedelli askerlikten faydalanmak için ödemeyi yapıp askerlik şubesine gittim, ardından muayene için e devlet üzerinden form doldurdum.
Formda düzenli kullandığınız ilaç var mı sorusuna tip 2 diyabet için kullandığım ilacı yazmıştım.
Ardından aile hekimine gittim, ilacı zayıflamak için mi yoksa gerçekten diyabet için mi kullandığımı sordu, insülin direnci için kullandığımı belirttim.
Kendisinin rapor düzenleyemeyeceğini belirterek devlet hastanesi dahiliye bölümüne sevk etti.
Devlet hastanesinde kan tahlilinin ardından heyete girdim ve bir yıl erteleme aldım, bu yıl tekrar gittim yine aynı sonuç çıktı.
2 kez erteleme hakkı varmış, ikisini de doldurdum. Önümüzdeki yıl gidip gitmeyeceğim kesin olarak belli olacak.
Kısaca üç aylık şeker ortalamanız (Hemoglobin A1C) yüksek çıkıyorsa direk muafiyet yada bir yıl erteleme veriyorlar. Sürecin başlaması için askerlik muayenesi yaptırmanız gerekiyor.
Süreç ile ilgili deneyim yaşadım, takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.