turansonkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Şuan akşam lisesi üzerinden okuyorum. Bu sene son senem olduğu için son 1 sene daha tecil ettirmek için askerlik şubesine gittiğimde düz lise(akşam lisesi) üzerinden okuma yaş sınırımın(24) dolduğunu ve askere gitmek zorunda olduğumu belirttiler.

Benim liseyi bitirmem için 2020 Mayıs ayının sonuna kadar burada olmam gerekiyor. Askerlik şubesinin dediğine göre Aralık 15'den sonra bozdurursam 2020 Haziran ayında askere gideceğimi belirttiler fakat bugün bir başka arkadaşım gittiğinde ona da Aralık ayında bozdurursan 2020 Şubat ayında asker olacağını belirtmişler.

Okul müdürü ile askerlik şubesi çalışanını konuşturdum fakat bir sonuca varamadık yeni kanunlar gereği askere gitmem gerektiğini belirtiyorlar.

Sizin anlayacağınız iki tarafta beni arada bırakıyor, büyük bir çıkmazda kaldım gibi hissediyorum.

Konu hakkında detaylı bilgi edinebileceğim birileri var mıdır?
Valla bilmem ama okul her zaman okunabilir. Ben 6 sene geç gittim askere koyuyor adama.. Şimdi yine 6 aya düştü ben 12 ay gittim. Bana soracak olursan git askerliğini aradan çıkart. Bu arada askerlik başvurunu yaptığın da celp dönemini seçebiliyordun. Yani 2020 yılının 3. yada 2. celp dönemini seçebilirsin.