Aslında konu çok basit. Google gibi dev bir yazılım ekibinin bunu düşünemediğini sanmıyorum. Ama neden yapmadıklarını bilmiyorum.
"Site sahibinin haberi, daha doğrusu onayı olmayan hiç bir link'i kâle alma" konusundan ibaret. Yani şimdiki gibi senden habersiz birileri link eklediğinde dikkate alacağına, google webmaster tools'da, "Onayda bekleyen backlinkler" gibi bir adım ile, site sahibinin onayı ile işleme/dikkate almalı. Anti-seo anlamındaki Link saldırılarını bitirir bu işlem.
Sen para ile veya paravan blog ile veya gerçekten de faydalı gördüğü için senin sayfana link çıkan bir sayfa gördüğünde, bakarsın incelersin. Kendin bilerek aldıysan zaten direkt girer onaylarsın. Senin haberin yok ise de, incelersin, faydalı görürsen onaylarsın. Google'a da demiş oluruz ki, "Bak bunlar benim onaylı backlinklerim. Diğerleri benim rızam içersinde değil, ona göre puanla ne puanlayacaksan".
Bir nevi onay/auth olayı ile işi çok kolay bir şekilde çözebilecek iken, bizleri böyle uğraştırıyorlar. Yok panele bak, yok ahrefs üyeliği al analiz et vs vs.