Şeker hastalığı için olan kısmı bilemiyorum ama işleyişi anlatayım.
2 yıldır yaptırdığım için en güncel halini biliyorum. Askeri hastane falan yazılmış, askeri hastaneler kapatıldı artık devlet hastanesi ile işlem yapılıyor.

Öncelikle askeriyeye 1 hafta tecilin kala git.
Orada sana bir belge verip, aile hekimine yollayacaklar. Aile hekimine durumu belirtip, devlet hastanesine sevk etmesini iste.

Sevki alınca askeriyeye geri gidiyorsun. Sonra sevk edildiğin hastanede heyet işlemlerin olduğunu söylersin seni muayene edecekler.
Giriş falan işlemleri hastaneye göre değişiklik gösteriyor onu hastanede öğrenirsin yapacağın işlemleri, fotoğraf falan gerekiyor.

Muayene işlemleri tamamlanınca o gün yetişirse öğleden sonra heyet karşısına çıkacaksın. Yetişmezse ertesi gün girebilirsin. Heyet öğleden sonra oluyor. Seni muayene eden doktor zaten durumu elinde ki evrağa yazacak. Heyette sadece 10 saniye yüzüne bakarlar çıkarsın. Orada bişey olmuyor. Sadece doğru kişi mi geldi diye bakıyorlar.

Muhtemelen ertesi gün sonucunu alabilirsin. Aldığın sonuç olumsuz olur ise il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsin. Farklı hastaneye sevk ederler. Aynı şeyleri orada yaparsın.

Olumlu ise zaten evrakları alıp askeriyeye götürmen yeter. Yalnız direk çürük vermezler muhtemelen 1 yıl erteleme alırsın ve 3 sene tekrar kontrol ederler. Şeker hastalarına belki direk muaf veriliyordur onu bilemiyorum.

Geçmiş olsun.