Anladım hocam,
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla işte.
1. Özgün site
Çok maliyetlidir. Sabah oturup 1.2k kelimelik makale yazdım, içerik zaten alanım, 1 saatte tamam. Ama bilmediğiniz alan sa, ekipman lazım, bilgi lazım, sitelerden kırpma, lafı değiştirme işe yaramıyor. Özel yazmak lazım.
2. Manuel spam
Her şeyi mauel yaptığınız spam yöntemi, bir çok platformda halen işe yarıyor, özellikle pinterestte geri dönüşü daha kısa. Bir konum var manuel spam. 12 günde azda olsa kazandırmaya başladı.
3. Oto spam
Sizin yapacağınız işlemleri bot yada organik hesaplara yaptırırsınız. Böylece zamandan ve sürümden kazanırsınız.
Pin to pin en basit örneği, önlem almakta kolay oluyor. Arkaplanda sistemi geliştirip size özel script uygulama yazdığınızda aşamayacağınız sistem yok gibi. Sorun olsa da siz de güncelliyorsunuz sistemi.
Sorun nerede?
Sorun arkadaşların ezbere iş yapması, aynı sistem her zaman kazandırmaz. Kazandıran sitenin kategorisini yendien açsanız aynı kazancı vermez.
Şurda bir ayda 10k kazanan adam gidip 5k sına yazılım öğrenseydi böyle dert yanmaz, başkalarının yazılımlarına tamah etmezdi.
Zaten hep dediğim olay.
Pinterest istese spam'ı anında bıçak gibi kesebilir.
Ancak Ben Silbermann'ın spam'ı bitirmemesinin stratejik bir durumu var ki bu kadar kolay bir şey için yok pin silinmesi, yok spam hesapların kapanması, shadow ban vs... uzattıkça uzatıyor...