Şeker hastalığı kısmını bilmiyorum, onu öğrenirsin başka arkadaşlardan. Tecilinin bitmesine kısa bir süre kala ya da bittikten sonra e-devlet üzerinden askere alma formunu düzgünce doldurup çıktısını alacaksın. Sonrasında aile hekimine giderek derdini anlatıp, en yakın askeri hastaneye sevk alacaksın. Sevk aldığın hastaneden randevu almana gerek yok, en azından GATA içi durum bu. Hastanenin endokrinoloji polikliniğine gidip muayene olacak ve doktor gerekli görürse seni heyete gönderecek. Heyet dediğime bakma genelde bir tane doktor tekrar muayene ediyor. Muayenesini tamamladıktan sonra senin durumunu anlatan bir belge verecek ve eğer askere alınman sakıncalıysa seni kurula sevk edecek. Genelde bir ya da birkaç gün sonra; ilden ile değişmekle birlikte de haftada bir kurul toplantısı olur. Bu toplantıda herhangi bir sebeple heyet tarafından kurula sevk edilen tüm insanlar bulunur. Heyet, seninle yüz yüze gelmeden görüşme yapar kendi arasında ve kararını verir. Sonra eğer görmek istedikleri varsa anons ettirerek inceler. İnceleme dediğime bakma genelde doktor heyetinin karşısında duruyorsun ve tek doktor sana soru soruyor. Sonra der ki sana "tamam çıkabilirsin, raporunu alırsın kuruldan sonra." Kurul bittikten sonra, ön rapor verilir, bu raporda askere alınıp alınmayacağın belli olur. Resmi ve geçerli evrak daha üst bir onay aldıktan sonra evine postalanır.
Kesin bilgiyi vereyim. Göz derecelerinin toplamı 13.5 ve üzeri ise askerden muafsın. Dereceyi toplarken astigmat ve hipermetrop - miyop değerlerini topluyorlar. Yarıya bölünme vs. gibi bir durum kesinlikle yok.
Şimdi anladığım kadarıyla muayene için önce e devlet forum alacağım.(Askerlik şube gitmeyeceğim )Buradan Aile hekime gidip durumu anlatacağım.Büyük ihtimalle Gata gönderir hem ve yakın hem orada muayene ve tanılar konmuştu.Bundan sonrası muayene ve heyet işleri sanırım. Teşekkürler
Göz 10.50 ve 9..75 ayrıca astigmat ayrıca retina problemleri az görme vs ile sanırım ben asker olmayacağım. Üzüldüm açıkçası hep yıllarca hayal kurmuştum.Hakkımızda hayırlısı buymuş gibi gözüküyor.

2 arkadaşım şekerden askerliği yapmadılar insülin kullanıyorlar.
Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.
Şeker hastalığı Tip2 diyabet nedeniyle askerlikten muaf olacak derecede rapor alırsanız, ki bu çok zor ileride hiç bir kamu görevine atanamazsınız bilginiz olsun.
Bende tip 2 diyabetim gerekli tedaviler ile herkes gibi her işi yapabiliyorum, sizin sanırım daha ileri derece ama yazıcı vs statüsünde idare edilip askerlik görevi tamamlanabilir.
askerlik süresince her türlü tedavi, diyet ve ilaçlarınızı temin edecektir ilgili komutanlık.
Allah'ın izniyle kendi işimi kurdum ilerliyorum.Kamuda çalışma gibi birşey gözükürde yok.
Zaten onu aşsam bu sıra göz çıkıyor ve gerekli derece yine çok üstünde yani olacak olan belli Allah kamu yerine işimde kazanmayı nasip etsin başka diyecek bulamıyorum

Teşekkürler