Merhabalar bu yılın başlarında şeker komasına girerek hastane 15 gün kadar yatmıştım bundan sonra tip 2 diyabet teşhisi kondu
(E11 9 atrıca pankreans ile ilgili birkaç teşhis daha var ) ve rapor çıkarılarak insülin almaya başladım.ve yaklaşık 8 aydır insülin 3 öğün öncesi ve 1 tane gece olarak devam ediyorum.
Dün bir arkadaşımla konuşurken diyabet hastalarının askere alınmadığını söyledi.Düne kadar bilgim yoktu ve ufak birkaç araştırma yaptım.Aşağıda
kaynakolarak paylaşacağım yazıyı gördüm.Biraz daha araştırınca halen muaf tuttuklarını gördüm.engelliler biz vb. birkaç forumda daha bunu gibi konu gördüm.
Kaynak burada yer alıyor.
Ek olarak: Göz derecesi de oldukça yüksek ve retina az görme gibi tanılarda var.
Şimdi merak ettiğim ve kafama takılan birkaç soru var.
1- Daha önce forum üyesi ya da tanıdığı birisi şeker hastalığı nedeniyle askerlikten muaf olan var mı ?
2- 31 Aralık^ta tecil sürem doluyor askerlik muayene işlerini bu süreden sonra mı yapmaya başlayayım yoksa bir an önce halletsem olur mu ?
3- Tecil için muayeneye gitme ve işleyiş nasıl oluyor ?Yani ben muayene olmak istiyorum diye başvuru yapıp muayene için gönderdiklerinde mi söyleyeceğim?