Evet, sorunu en az 5 yıldır yaşayan biri olarak hemen özetliyorum;
Aysını mıdır bilmem ama geçmiyor maalesef, hemen kötü düşünmeye gerek yok, geçmiyor derken sürekli ağrı yok ancak yılda bazen 1 hafta bazen 2 ay süren ağrılar oluyor. Ben ağrı yüzünden yürümede zorluk çekiyordum. Hatta bırakın yürümeyi arabada giderken bile sallanınca acıyordu.
Göğüste bulunan kas ve sinirlerin sıkışması problem. Ben ilk ağrıyı yaşadığımda yaz ayıydı, sabahtı ve balkonda öyle oturuyordum. Sebepsiz, tabii öncesinde sebebi varmış. Ciddi üşütme, göğüs üşütmesi. Büyüklerimiz boşuna göğsüne rüzgar alma demiyormuş.
Göğüsün önce solundaydı benim ağrım, bazen sağda, bazen sırt, bazen kol değişiyor. İğne batması tarzında. Bazen sızlama. Bazen yürürken sanki kaburgam etime batıyor hissi. Sürtünme hissi vs..
Son bir buçuk senedir yok, sadece 3 gün çok hafif belirti gösterdi. Yaptığım şey göğsümü küçük bir bebek gibi korumak oldu. Asla rüzgar almasına, üşümesine izin vermedim.
Nasıl geçecek sorusuna gelince. Bekleyerek. Kas ağrısının tedavisi ilaçla vs olmuyor. Vücut kendini toparlıyor. Ne taktikler denedim, boş. Ağrı olduğunda kas gevşetici. Kasların hızlı toparlaması için protein ağırlıklı beslenebilirsiniz. Çünkü gergin kaslar sürekli bi yerden yırtılıp acı veriyor. Ağrı kesici çok gerekmedikçe içmedim. Ciddi ağrı kesiciler veriyolar ve zararındansa ağrıyı çekerim diye düşünüyorum.
Sizinki üşütmeye bağlı mıdır bilmem ancak, göz önünde bulundurun. Bazen aylarca ağrıdığı oluyordu, 2-3 günde bitiyordu.
Yok hocam benimkisi su sporlarında oldu. İlk sayfada videosu bulunan su sporlarından sonra. Ağrı 24 Ağustos'dan bu yana 24 saat var. Sürekli aynı yerde sabit bir ağrı var. Ama ara ara göğsün sağ bölümünde, ortasında iğne batması oluyor. Ama sl taraftaki 24 saat kesilmeyen bir ağrı var. Protein ağırlıklı besleniyorum sporyaptığım için. Umarım en kısa sürede geçer :'(