Kardeşim bugün kredi ile ev alacaksan 1 ev parasıda bankaya ödeyeceksin.
Kaç sene sıkıntı çekeceksin peki 120-130 ay.10-12 sene uzun bir süre.
Bu süre boyunca aileni bir çok şeyden uzak tutacaksın.Kalan parayı yaşadığın ile göre değerlendirmek gerek ancak fatura ve gıda, çocuk okul giderleri vs.vs.vs.vs

Ben hayatım boyunca ne emekliliğe güvendim ve inandım nede bu ev alma olayına sıcak bakıyorum.

Hayata bir kere geliyorum.Başka bir şansım yok.Hayatımın en güzel yıllarını borç ödeyerek sıkıntıya düşerek çekeceğime o eve vereceğim parayı beton yığınına yani ailemle gezer, anılar biriktiririm.Yurtdışına çıkmaya çalışırım yada çıkamıyorsam ülkemin binbir güzelliği var ülkemi gezerim.

Tabi insandan insana değişir bu durum.Ben ev almazdım gelirim bu kadar olsa idi.

Önerimide ekleyim:
Eğer yaşadığın il istanbulda ise ve burada bir ev sahibi olursan normal kiraya değil airbnb de kiraya ver. Çok daha fazla kazanç sağlarsın.
Yapacağın bir kaç küçük dekorasyon dokunuşları ile bir çok insanı uygun fiyata çekebilirsin.Normalde ev sana 1k bırakacak ise airbnb de 2-3k arası bırakır.

Yaşamış olduğun ile göre tabıki ilgi alaka istek talep vs.vs. değişir.İzmir , ankara , istanbul ,bursa gibi illerde ilgi yüksek günlük kiralanan daire veya odalara.

3 odalı bir ev almış olsan,3 farklı dekorasyon konsepti ile odaları hazırlasan güzel sonuçlar alabilirsin bence.