Selamlar ;
Aslında maaliyetsiz diye bir şey yok.
Bu tür ses kaydını almak için stüdyo kullanıyorum

Zaten eski konularımdan da görebilirsiniz, Profesyonel Seslendirme yapan biri ile de çalışıyordum. Öncelikle bunun maaliyeti var bu bir.
Diğer konuya gelirsek,
Youtube Para kazanma için 1000 Abone ve 4000 Saat izlenme istiyor.
Şimdi eğer kanal açıp para kazanma aktif edip satış yapacaksam, bunu iki şekilde yapabilirim.
1. 1k Abone ve 4000 saat izlenim alıp sonra asmr videolar ile onaya göndermek. 1k Abone ve 4000 saat izlenim fiyatları 500+ Tl den başlıyor. Bu da ikinci bir maliyet demek.
2. Seçenek ise , asmr videolarını yükleyip izlenmesini beklemek, bu da yine 1 ay civarı sürecektir. Onay süreci abone ve izlenme yani. Sıfır hesap düşünürsek. (Benim açacaklarım haliyle 0 olacak)
Ama kişi kendi kanalına bu videoları alır, mesela 300-500 abonesi vardır. Yüklemeye başlar abonesi tamamlanır. İzlenme zaten videolar uzun ve asmr büyük ihtimalle %90lara kadar izlenme süresi elde ediyor (4000 saat doldurur) sonra onay gelir daha hızlı sonuç elde etmiş olur.
Hem de başka gmailden açılmış, başkasının kanallarını satın almaya insanlar uzak bakıyor.
Yani özetle
Hem stüdyo maliyetim, hem 1k abone 4000 saat şartı, hem arada ki zaman ve üstüne video emeklerim hem masraflı hem de uğraştırıcı olur benim için. Ve satacağım da kesin değil, para harcayıp bir de satış olmazsa büyük sıkıntı.
Ama diğer türlü
Hali hazırda kendine ait kanalı olan arkadaş video alıp belirli bir süre paylaşıp, şartları yerine getirirse pk açtırabilir. Bazı kişilerin ise şartları yerine getirmiş ve pk açık olmayan kanalları var, onlar için daha da kısa sürede iş görmüş olur bu videolar.
Kaldı ki dediğim gibi bunun bir kesinliği de yok. Açılmayadabilir