Arkadaşlar aklıma bir şey takıldı ve bunun cevabını oldukça merak ediyorum.
Neden Türkiye'de sürekli kesintiler oluyor? Dün saldırı olmuş, bir çok firma aynı altyapıyı kullandıklarından kesintiden etkilenmişler. Can alıcı örnek geliyor; 6 yıldır yurtdışı firmalarıyla çalışıyorum neden hiç kesinti olmadı? Orada saldırı yok mu? Bakım yok mu? Hata yok mu? Var ama kesinti olmuyor işte, neden? 6 yılın en ağır bilançosunu söylüyorum; 10 dakika süren performans sorunu. Yani erişim var ama yavaş. Ticket açmaya zaman kalmadan ya da açtığımda cevap gelmeden o sorun da kendiliğinden çözülüyor. En son ne zaman sitede erişim problemi yaşadım hatırlamıyorum. Ama Türkiye'de -ismi lazım değil- dün öncü bir firmadan deneme hesabı istedim, sağolsunlar ilgilendiler epey ve ücretsiz 48 saatlik hesap tanımladılar. Ama daha ilk an siteye erişim 2 saat sağlayamadım. Nasıl güvenip satın alayım? Yayıncı olarak 2 saat siteme okuyucuların erişememesini bir çeşit insanlık suçu olarak görüyorum.

Hollanda Almanya lokasyonlu sunuculara göre Türkiye lokasyonlu sunucular 1,5 kat hızlı ama kesinti olduktan sonra 10 kat hızlı olsalar neyleyim. Haksız mıyım?
Ha bu arada elektrik kesintisi için de benzer sorunlarımız var. Hollanda'da yaşayan vardır aramızda. En son elektrik kesintisini hatırlıyorlar mı? Daha doğrusu elektrik kesintisinin nasıl bir şey olduğundan haberdarlar mı?

Altyapı sorunu, yoğunluk vs vs... bizde bahaneler çok. Anlıyorum tamam da 10-20 yıl geçti haydi artık bitsin şu bakımlar, yoğunluklar, yükler. O hatta yük varsa ek trafo aç kardeşim, banane. Kesintiyi bana yaşatma. Yaşatıyorsan da yüksek fatura isteme. Hizmet ver fatura iste. Garip şeyler yaşıyoruz.
Türkiyede sürekli kesinti oluyor diyerek genelleme yapmanız yanlış, OVH ile çalıştığım 10 yıllık süreçte 2 defa enerji sorunu yaşadım, Hertzner de bir sunucum yedek enerji sistemindeki arıza nedeniyle küle döndü, Türkiyede Netinternetle çalıştığımız dönemde 1 defa, DGN de çalıştığımız dönemde 1 defa bu tip talihsizlikler yaşadık.
Bu tip şeyler yaşanabilir önemli olan ders almak, DGN son kesintisinden sonra kaç yıldır enerji problemi yaşanmadı keza Netinternette aynı şekilde bu nedenle genelleme yapmanız doğru değil bu tip şeyler olabiliyor önemli olan datacenterın kriz yönetimini nasıl yaptığı ne datacenterlar gördük enerji kesintisinde ne yapacaklarını bilmeyen