Almanca veya başka bir dil, ilk başta bir heves veya amaç bulmalısınız. Öncellikle niçin Almanca öğrenmek istediğini ve dürüstçe ne kadar ilerleyebileceğini düşünmelisin. Öylesine öğreneyim, 6 ayda mükemmel konuşayım tarzı ütopyalara dalmadan.
Ben Almanca'yı yıllar önce 4 dil olarak öğrenmeye kalkmıştım. 2 hafta sonra bıraktım. Çünkü Almanca için harcayacağım vakit yoktu. Almanya'ya gitme hayalim yoktu ve en önemlisi İngilizce seviyem iyi değilken başka bir dile geçmek saçma gelmişti. Kardeşim ise Almanca'ya merak saldı, benden daha iyi İngilizce biliyor ve kursa yazıldı. Sonrasında Almanca bilen arkadaşlarla konuşmaya, Almanca kitaplar okumaya başladı ve bir seviyeye geldi. Yeter ki bir heves, bir istek ve planlı bir süreç olsun. Eminim planlı gidersen öğrenebilirsin.
Başlangıçta Almanca kelimeler, sevdiğin alanlardaki Almanca şarkılar, ünlüler, tarihsel kişileri araştır. Birden herşeyi öğrenmek zorunda değilsin. Önce Almanca öğrenme hevesi edin daha sonra gerek kurs gerek internet üzerinden bir başlangıç yaparsın.