Alma, 2011-2014 arası eşim için aldık kullandık. 92.000 KM de 2006 model 1.16i modelini, temiz ve bakımlı bir araçtı.
Expertiz falan olmadığı için o zamanlar Bostancı sanayide gerçekten işini bilen bir serviste adam akıllı her yanına bakıldı aracın.
Ön takımdan tut, arka taşıyıcı, motordan amortisör vs. herşeyine adam akıllı baktırıp aldım.
Kronik bir sorun yaşamadık asla 3 yıl boyunca, fakat eşim iyi bir kullanıcı olmadığı için çoğu zaman ben kullandım biraz küçük olduğu için yaklaşık 70.000 km yaptık ve 2014 yılında sattık 165.000 km civarıydı satarken.
Şimdi artılarına gelelim:
Tek artısı cebinizde BMW anahtarı olması ve BMW markasına biniyor olmanız, birde sizin için önemliyse eğer arkadan itişli olması.
Eksilere gelelim:
Ne yaparsanız yapın 13 LT/100 km altına asla düşmüyor (İstanbul içi), sakin yerlerde 11 LT civarı kullanan arkadaşlar varmış forumlarda tartışmıştık, uzun yolda da bu tüketim 2 LT düşüyor bunun ötesi yalan.
Kısaca çok ama çok yakıyor, bugünün parası ile 1 TL neredeyse KM başı maliyeti.
LPG taktırmanız durumunda bir sürü sorun başlıyor,yetkili servisin zaten kapısından geçemiyorsunuz (içeri almaları bir kenara kapıdan geçirmiyorlar), özel işi bilen servislerde asla aracı almıyorlar servise (örneğin Mavi Servis) zira çözülemeyen arızalar, rolanti dalgalanmaları, stop edişler, çekişten düşüşler vs. hep LPG nin aracın ECU sunu aptallaştırması ile alakalı, Prins te taksanız Atiker de durum bu şekilde maalesef.
Rolanti dalgalanıyor bilgisayar bağlanıyor krank devir sensörü değişiyorsunuz, rolanti devir sensörü değişiyorsunuz, bobin değişiyorsunuz, buji ve kablo takımı değişiyorsunuz, vs.. vs.. sorun 2 gün sonra tekrar başlıyor bilgisayara tekrar bağlıyorsunuz aynı parçalar tekrar arıza gösteriyor, söküp baktırıyorsunuz parçalar sağlam sorun tamamen LPG nin aracın sisteminin anasını ağlatması, işte bu yüzden işi bilen özel servisler asla LPG li aracınızı kabul etmiyor. Ayrıca LPG yerine bir süre benzin ile kullanınca sorunlar zaten kendi kendine yok oluyor.
Performansı çok düşük bir araba, BMW diye öyle aklınıza güzel şeyler gelmesin ufak turboya sahip dizel bir Clio veya Symbol hatta bir Albea bile size güle güle yapabiliyor.
Klima kompresörü biraz uzun çalışırsa (yazın antalya ya gitmeye kalktınız 8 saat aralıksız çalıştırdınız sıcakta) performans düşüyor ve bir daha toparlanmıyor, eskiden 1. seviyede buz gibi yapan klima 3. seviyede o üflemeyi yapıyor. Birde araç dururken yani hareket halinde değilken klima hakkaten kötü.
İkinci elde ucuz olma sebebi bu söylediğim sebepler, piyasası yok, geç satılıyor, performans düşüklüğü ve yakıt tüketiminin fazlalığı. Bu yüzden bütçe el veriyor ise 1.18 veya 1.20 bakın.
Ayrıca aracın dış kaporta aksamı ve dış trim parçaları çok çok pahalı bilginiz olsun.