Merhaba Hocam, bana yarın gün içerisinde imzamdaki Skype adresinden ulaşırsanız size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Derler ya terzi kendi söküğünü dikemezmiş diye, bu tarz konularda elimizden geldiğince bir şeyler yazıyoruz ama iş kendimize gelince değişiyor. Hani kendin kafanı kaşırsan bir şey hissetmezsin ama başkası kaşısa masaj gibi gelir rahatlarsın ya, öyle bir durumdayım sanırım. Başkalarının fikirlerine, tavsiyelerine ihtiyacım var.

Bir süredir boşluktayım, üretken değilim. Youtube timeline'ım tamamen boş beleş bir şekle büründü, kendini izletecek tonla video var, ama hiçbiri bana 1 gram bir şey katmayacak videolar.
Bilgisayar başında olduğum süre boyunca yaptığım şeylerin sayısı çok azaldı, hatta dakikalarca r10'da F5 yapıyorum diyebilirim bir aksiyon olsa da heyecan olsa diye.. Emekli olmuş gibi haber sitelerinde falan geziyorum, boş boş haberleri okuyorum.
Programlama bilgim var belli bir seviye, amacım onu geliştirmek, laravel ve bootstrap'i öğrenmekti.
Laravel'in kendi laracast serisinden çok düzenli tertipli bir şekilde, not ala ala ilerliyordum. Araya bazı şeyler girdi, aylardır bakmıyordum, şimdi öğrendiklerim de geride kaldı, tekrar başlamaya yada kaldığım yerden devam etmeye gözüm yemiyor.
Hali hazırda işleyen ve üzerine bir şeyler koyabileceğim projelerim var, ancak bu projelerle de arama soğukluk girdi ve kodları açmaya korkuyorum. Açıkcası beynimi ısıtmaktan çekiniyorum.
Ne zaman bir işe atılmaya çalışsam olmuyor.
Laravel, bootstrap gibi dilleri öğrenmeye çalışmak isteyerek, o niyetle oturduğumda beynim 'başkalarının işlerini yapmak için 0'dan bir maceraya atılacak mısın cidden?' diyerek bana engel oluyor.
O halde onu yapmayalım kendi hayalimizi yapalım diyerek 'mobil programlama' yada multiplayer oyun programlama öğrenelim o zaman diyorum, bu sefer de 'bu istediğin şey için 0'dan bir şeyler öğrenmeyi cidden göze alıyor musun' diyerek beni yine caydırıyor.

Normalde bu tür konular açanlara, bir hedef belirle, onu yapmak için uğraş tarzında şeyler söylerdim, şuan aklıma üretecek bir şey gelmiyor, gelen şeyler de çok uzak görünüyor ve o ilk adımı atmayı gözüm yemiyor. Belki bugüne kadar yaptığım ama yeterli tatmini alamadığım şeyler yüzünden bilinç altında hevesim kırıldı bilmiyorum.

Normalde bu konuyu dahi açmazdım ama dediğim gibi, maksat zaman geçsin, belki çok iyi bir tavsiye alırım hevesiyle açıyorum.
Belki yorum gelecek, belki gelmeyecek, muhtemelen gelir yine birkaç tane ama açık söyleyeyim onlara cevap vermeye dahi gözüm yemiyor şuan, şu aralar donu gömleği çıkartıp yatağa yatıp film izleyerek zaman geçirmekten, elimi mouse'a dahi uzatmaktan uzak olmak geçiyor içimden.
Ama bu tembellik şeyi ve bana bir şeyler katmayacak şeyler benim ideallerime ters, o yüzden içimde savaş veriyorum. Bitkin düşüyorum. Bitkin düşünce de bu tembellik düşüncesi galip geliyor. Adaletsiz bir savaş ama açıkcası kendime galip gelmek istiyorum.

Şimdi bu konuyu açıp, gidip youtube'dan evde kuluçka makinası yapma videosunu izleyeceği mesela, ondan sonra da sırada 1944'den kalma askeri gıda paketi açılımı yapan adam var...
Biliyorum geçici bir durum, zaman zaman herkeste oluyor ama sonuçta herkes hayatında milyon kere soğuk alıyor ama yine de çevresine 'nasıl geçer, nasıl hızlıca geçer' sorusunu sormaya devam ediyor. Geçince umrunda bile olmuyor. Bu da öyle.