Garanti Bankasında anlam veremediğim bir saçmalık var. Uygulama değilde, sanki General Electric hisselerini sattıktan sonra, banka yalnız General Electric'i değil, zekasını da kaybetmiş gibi. Bir para iadesi oluyor, 8 ay param yok ortalıkta. Sonra "pardon bilmem ne" çıkartıyorlar parayı. Bir ödeme yapıyorum, ödeme yaptığım karşı tarafa işleme alma diyorum. Aynı gün ödemeyi işleme almadan reddediyorlar. Banka dediğin bunu aynı gün yapamıyorsa, ertesi gün yapandır. Para hacca mı gitti, bir daha gelir mi belli değil. Gerekli gereksiz tanımadığınız insanlarla, acaba dolandırıldım mı diye polemiklere giriyorsunuz. 5-6 ay geçiriyor, komple ümidi kesiyorsunuz. Yurt dışından telefon açıyoruz, 10-15 dakika beklediğimiz oluyor. Kurtarmaya çalıştığım paraların büyük bir kısmı, kendinden çok kurtarma masrafı yapıyor, vazgeçirttiriyorlar insanı. Gerçekten özellikle şu anda 547$ kaybolan paramdan ötürü, yeterince cinnet geçirecek haldeyim. Pazartesi olacak, bilmem kaçıncı kere arayacağım. Elimde "ödemenin yapılmadığına dair belge bile var". Para açık provizyonda. "Banka ödemeyi de parayı da göremiyor". Çiftlikbanka döndü resmen.
Hocam yurtdışı para transferlerinde Transferwise öneririm. Daha hızlı transfer, daha ucuz transfer ücreti ve para kaybolma derdi yok.
https://transferwise.com/u/canberkoe