Bu bilgi internette tablolar halinde var, geçmiş olsun. Ben de yaklaşık 75 gün önce bıraktım... Ve bıraktığımda, daha önce bırakan arkadaşlarımın yaptığı komik gelen şeyleri yapıyorum...
Sigarayı bırakmamın havasını atıyorum, nasıl bıraktığımı anlatıyorum, sigara içtiğim o anları çerez veya sakızla dolduruyorum. Doğal olarak 5-10 kilo aldım resmen.

13 yaşında falan başladığım sigarayı, 23 yaşında bıraktım. Günde ortalama 2 pakete yakın içerdim.
Ofiste herkes bırakma furyasına katılmıştı. Sigaraya beraber başladığım arkadaşım da bırakma kararı almıştı. Ben de bu sefer özentilikle başladığım şeyi, özentilikle bırakayım istedim. Ramazanda oruç tutar gibi kendimi kandırıp, o mood'a girip, en son 5-6 sigara peşpeşe içip ve biraz oyunvari havaya sokup olayı 23.55'de bıraktım sigarayı saat olarak. 2.000 lira küsurunda tasarruf etmişim. Ve bunu oyunlaştırdığım için, uygulamaya bakıp; para kasıyor/çok canım çektiğinde oruçlu moduna girip kafayı dağıtıyorum falan.

Bende işe yaradı arkadaşlar.
Size de belki faydası olur.

Ve inanır mısınız bilmem ama sigara kokusu aşırı rahatsız etmeye başladı, kendi yaptığım içiş şekillerini şu an millet yaptığında yutkunamıyorum. Kim bilir kaç kişini vebalini almışımdır zamanında...