celikyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yazılımı bize ait olacak ama ilk defa yapacağımız için fikir ve tavsiye almak istedim. Dokunmatik ekranlı POS PC denilen bilgisayardan lazım bize. Çok fazla çeşit ve bilinmeyen markalar var. Bende eğer bir tecrübesi olan var ise şu cihazı al sorun çıkartmaz gibi tavsiye almak istedim.

Şimdi öncelikle 2 bacağı var bu işin;
1- Yapacağınız otomasyon gayri resmi mi olacak? (Fiş fatura kesmeyecek, sadece sipariş alacak, ürün okuyacak vb. herhangi bir resmi cihaz olmayacak)
2- Resmi bir otomasyon mu olacak? (Fiş fatura kesecek,e-arşiv/e-fatura vb.)

Ortak noktalar şunlar 1 veya 2 ayırt etmeksizin:
- Comport olmalı (bol bol, iletişim her zaman com ile yapılır, terazi/barkod yazıcı/pos yazıcısı vs.)
- Para çekmecesi desteği olmalı (işlem sonrası çekmece açılır, bu genellikle 12v tetik ile yapılır)
- müşteri göstergesi dijital mi olacak yoksa 2. bir ekran ile mi gösterim yapacaksınız? (kasiyer tarafında olan işlemlerin müşteri tarafında da görülmesi için)

Eğer 1. kısmı yapacaksınız çok fazla alternatif ve marka yok, sağlam sağlıklı olsun, sdk ları bulunsun diyorsanız interpos veya possify almalısınız.
2. kısma gelince işler değişiyor ekü den tutun resmi mali onaya kadar çok fazla şey çıkar karşınıza, buna alternatif olarak ise belli markalar gmp3 entegrasyonuna müsaade edip dll paylaşıyor (örneğin incenico) uyumlu bir ökc (yazarkasa) ile birlikte dokunmatik pos pc kullanabilirsiniz, işlemler bir otomasyon yazılımı ile bu pos pc den olur, ökc ye tetik gönderir fiş/fatura bilgisi vs burdan çıkar yine.
Buna örnekler şunlar, harici ökc kullanacaksanız yazılımı siz geliştirirsiniz, fakat marketlerde olan gibi (örneğin carrefour diyelim) bu durumda sizin yazılım yapma şansınız yok, zira mali onay almanız imkansıza yakın olacaktır.

celikyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yazılımı bize ait olacak ama ilk defa yapacağımız için fikir ve tavsiye almak istedim. Dokunmatik ekranlı POS PC denilen bilgisayardan lazım bize. Çok fazla çeşit ve bilinmeyen markalar var. Bende eğer bir tecrübesi olan var ise şu cihazı al sorun çıkartmaz gibi tavsiye almak istedim.

Mesela bu cihaz ufak bir işletme için nasıldır? Dokunmatiği kötü müdür gibi

https://www.incehesap.com/palmx-athe...-fiyati-42895/

Bu uygun ortalama birşey sadece, para çekmecesi, müşteri göstergesi (işlemler kasiyer tarafında yapılırken müşteride ekranda görsün diye) ve COM IRQ uyumluluğu ve söylediğim resmi/gayriresmi kısım sizin ana kıstas noktanız.
Örneğin SQL veri tabanı kullanan .net arayüzlü bir dokunmatik satış yazılımı yapabilirsiniz fakat bu hiç bir şekilde mali olmaz, mali onay (işlemle birlikte anında resmi fiş çıkması) çok teferruatlı bir olay.