zekikaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 yıllık bitmeyen kavga.. İkisini de kullanmış bir tasarımcı olarak benim gözümde MAC kendi kendini üstüne para ödeyerek mahkum etmek gibi..

Kabul işletim sistemi Windows'tan daha stabil ama virüs girmiyor çökmüyor vs olaylarının hiç aslı yok.. Virüs girdiğini de gördüm çöktüğünü de kilitlendiğinide.. Üstelik windows genelde kitlenmeden önce uyarır yani yavaşlar saçmalamaya başlar vs anlar kaydedersin mac öyle de değil programda çalışırken birden ansızın hiçbir uyarı vermeden kapanıyor adeta kaybolur gibi.. Ama kabul nispeten daha stabil bir işletim sistemi.. Ama onun dışında inan tek farkı biri pahalı diğeri ucuz.. Ama insanlar mac'e 15k verirken görmüyor fakat pc ye gelince 5k çok geliyor. Sonrada mac daha hızlı oluyor.. Her ikisine de aynı derecede para harcanan bir ortadamda mac'in hız olarak pc'yi geçmesi tek kelime ile imkansızdır. Diğer taraftan hem yazılımsal hem donanımsal olarak yine oldukça pahalı bir seçimdir mac. PC'de basitçe ulaşabileceğin birçok şeye mac'te ulaşmak tam bir işkence yada para tuzağı olabilir.

Diğer taraftan amacın tasarım yapmaksa mac yada pc fark etmez mobil cihazlar seni tatmin etmeyecektir bilgin olsun.

Bu söylediklerine nispeten katılıyorum. Ama yanlış bilgilerde var. Mesela aynı fiyatı verip, aynı ürünü toplamak çok zor. 2017 5K modelini kullanıyorum hatta onu kullanarak yazıyorum bunu. 5K ve ekranı mükemmel derecede iyi. 5K monitör fiyatlarına bakmanızda yarar var. 7 bin liraya almıştım 1 sene önce falan. İkinci el. 16 GB Ram var vs. Performans olarak çok başarılı. Programları da legal veya illegal olarak rahatlıkla bulabiliyorsun. Bence siz yeterince kullanamadığınızdan dolayı bu kadar kötülemişsiniz. Bazı kötü yanları var mesela Windowsta pencereyi tutup sağa sola yasladığınızda direk orayı kaplıyordu. Mac'te bu özellik yok. Ama Magnet diye bir uygulamayla yapabiliyorsunuz. Şimdi çok rahat ettim mesela. Keyifle çalışıyorum. Kablo, kalabalık vs. bunlardan hiç bahsetmeye gerek yok zaten. Yazmayı unutmuşum cihazım iMac.

Şunu da ekleyeyim: Evde 2 çalışma alanım var. Bir tanesi Mac biri de Windows üzerine kurulu. Windowstan da zevk alıyorum Mac'ten de. İkisinin de sempatizanı değilim zaten. Ama rahatlık olarak Mac biraz daha önde bende. Akşam eve girdiğimde basıyorum tuşa, o açılıyor kendi kendine. Yok monitörü aç, yok klavye mouse bağla gibi bir derdi yok )