zekikaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 yıllık bitmeyen kavga.. İkisini de kullanmış bir tasarımcı olarak benim gözümde MAC kendi kendini üstüne para ödeyerek mahkum etmek gibi..

Kabul işletim sistemi Windows'tan daha stabil ama virüs girmiyor çökmüyor vs olaylarının hiç aslı yok.. Virüs girdiğini de gördüm çöktüğünü de kilitlendiğinide.. Üstelik windows genelde kitlenmeden önce uyarır yani yavaşlar saçmalamaya başlar vs anlar kaydedersin mac öyle de değil programda çalışırken birden ansızın hiçbir uyarı vermeden kapanıyor adeta kaybolur gibi.. Ama kabul nispeten daha stabil bir işletim sistemi.. Ama onun dışında inan tek farkı biri pahalı diğeri ucuz.. Ama insanlar mac'e 15k verirken görmüyor fakat pc ye gelince 5k çok geliyor. Sonrada mac daha hızlı oluyor.. Her ikisine de aynı derecede para harcanan bir ortadamda mac'in hız olarak pc'yi geçmesi tek kelime ile imkansızdır. Diğer taraftan hem yazılımsal hem donanımsal olarak yine oldukça pahalı bir seçimdir mac. PC'de basitçe ulaşabileceğin birçok şeye mac'te ulaşmak tam bir işkence yada para tuzağı olabilir.

Diğer taraftan amacın tasarım yapmaksa mac yada pc fark etmez mobil cihazlar seni tatmin etmeyecektir bilgin olsun.
Hocam video edit için iMovie kullanmak istiyorum keşke windows için de olsa bu program Ama yok.. Pc ne önerirsiniz peki var mı laptop önerisi?

Hawk8220 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Render konusunda Macbook açık ara fark ediyor ben After effectte 3dklik çıktı alana kadar arkadaş macbookda animasyon film yapıyor 😂
Maclerin depolama alanı oldukça düşük sanırım. Ancak nasıl oluyorsa çok iyi iş çıkarıyorlar. Hangi modeli önerirsiniz. Ve temizi bulmak mümkün mü?

berkaycatak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer gerçekten temiz kullanılmış bir macbook bulursanız almanız daha mantıklı. Hem ev hem de dışarıda kullanım için gayet kolaylık sağlıyor. Ben de bir hafta önce sıfır aldım henüz render işi denemedim.
Hocam onu bulmak da almak da bir risk. O da bir dezavantaj mac almak için.