Çok geçmiş olsun kardeşim. Seni üzmek ve de içini karartmak istemem ancak inan ki hayat bu işte. Tam olarak hayat bu. Sen de hayatın ne olduğunu öğrenmiş oldun. Yaşamak bu. Ne insanlara, ne kadere, ne de kendine güven. Ki ben kendime bile güvenmiyorum. Kendi duygularıma bile güvencim yok. Çünkü ben ben iken benim bile duygularım değişiyor. Neden insanlar değişmesin. Neden insanlar bize hep iyi davransın? Bu yaşadıkların zor. Fakat zaman diye bir şey var. Her şeye ilaç. Zaman kötü şeyleri unutturur. Maalesef zaman, güzel şeyleri de unutturur.
Kız arkadaşını ne kadar sevdiğini anlayabiliyorum. Kimse unutulmaz değildir buna inan. Ben sevginin gücüne inanırım. Bir insan gerçekten seviyorsa kimse umurunda olmaz ki sevgilin de 25 yaşında kocaman insanmış. Üzgünüm yeteri kadar mücadele etmemiş olabilir.
Sana düşen zamana bırakmak. Bana inan ki zaman her şeyi siliyor. Obsesif olma. Her şeyi takma. Kafanı dağıtmaya çalış. Travmaya çevirme konuyu. Klişe gibi gelebilir. Basit bir söz olarak algılanabilir ancak doğanın kanunudur. Allah kimseyi kimse için yaratmadı. Bunu düşün. Hiçbirimiz başkası için yaratılmadık. O kız da senin için yaratılmadı. Çok var. herkesten çok var. Bir başkasını tanıdığında beni anlayacaksın. Severiz seviliriz ve hiç ummadığımız anda sırtımızdan bıçaklanırız. Bize beni sakın bırakma diyen insanlar mal gibi ortada bırakıp gidebilir. Buna alış. Ailesini bahane eder gider. Parayı bahane eder gider. Sevmeyen insanın bahanesi çok. Ve kadınlar bir noktadan sonra erkeklere göre daha çabuk pes eder. Çünkü kadınların akıl çeleni çok olur.
Seni üzmek için yazmadım. Yaşın kaç bilmiyorum. İnsanın başına her şey geliyor. Üst üste geliyor bazen. Dünyanın en üzgün insanı kendin sanıyorsun. Bazen de her şey bitti sanıyorsun. Her şey bitmedi. Sadece insanlar doğası gereği davranıyor. Biz de aşamaya devam ediyoruz. Allah başka dert vermesin demek gerek. Beterin beteri daima var. Bunları unutacaksın. Hatta kız arkadaşını unutacaksın. Gün gelecek adını andığında sadece isimden ibaret olduğunu fark edeceksin ve ulan ne salakmışım bee diyeceksin. O kötü bir insan olduğu için değil. Ya da aşkınız kötü olduğu için. Sadece olmayacak duaya amin demeye devam edip acı çektiğin için pişman olduğundan. Anlatamadım.Belki bir gün anlarsın kardeşim.