Forumda o kadar genç arkadaşlar görüyorum ki. Ben de üzülüyorum açıkcası, lakin hak vermiyor değilim. Bende geçmişimde backlinklerle geldim. Hatta lise çağlarında iken SEO = Backlink gözü ile bakardım. Fakat, olay artık çok değişti. 2018 Ağustos güncellemesini hatırlayan var mı? YMYL sayfalar diye! Bu YMYL sayfalar yüzüne çalıştığım ajansta 50 müşterimiz varsa 26 tanesi tepe taklak oldu. YMYL sayfalardan kurtulup, düzenlenmesi için gecemi, gündüzüme kattım. İçerikleri tek tek denetledim, 404'leri temizledim, fazla içerikleri 301'ledim, tarama bütçesi için uğraştım didindim. O esnada forumda da paketlere bakıyorum, gülüp geçiyorum.

Açıkcası paket satanlarda işini güzel yapan var yok değil. Lakin arkadaşlar 1 paket 1 kişiye yapılır. Biz de ise 1 paket 10 farklı siteye dağıtılıyor. Daha dün mesajda SEO uzmanıyım diyen kişinin sitesindeki hataları bulup, ilettim. Forumda uzman seocu olarak adlandırılan bir çok kişinin dahi PM'leri duruyor. CF nedir, TF nedir, 301,302,5xx nedir bilmeyen, thin pagesleri ölçmeyen, fetch bakmayan kişilerden SEO bekliyoruz. JS kodu ile bi sayfanın binlerce kez tarandığını uzman SEO'cular bilir. SEO'cu adam JS bilir, indexin mantığını bilir, organik trafik düşüşünde alabileceği aksiyonu bilir. Ahrefs, SemRush organik trafiğinize bakılarak SEO uzmanı olmuyorsunuz arkadaşlar orada thin sayfalarınız önemli, rakibin içeriğiyle sizin içeriğinizin karşılaştırılması önemli. Markuplarınız önemli, GTM üzerinden sayımları ölçüp, bunları rapora dökmeniz önemli. 2 ay önceden bilgilendirme yapabilmeniz önemli.
Ben halen backlink satarım,
haber sitelerinden (onuda geçtiğimiz aylarda bıraktım zaten) konuyu daha da uzatmayayım ama. Bugün burada sitesi olan bir çok kişinin site haritasına bakıyorum halen weekly, hours, always var. Arkadaşlar kaldırıldı bu olay.

Hadi onu geçtim taglara index aldırtıp, indexi yükselttik diyenler var. Bi günden bi güne zararlı bağlantını reddettin mi? Ha bu arada unutmadan onuda ekleyeyim. Pagespeed skorunuzu 100 yapabilirsiniz ama sayfanız 3 SN altında açılmıyorsa bir şey değişmez

Yoksa loading page koy geç 100 çıkar zaten.

)
Bakın yukarıdaki şablon sadece 19 senesi için geçerli, 26 farklı teknik var. Bu tekniğin altında 300 farklı konu var..