Evet, ön yargı ile yaklaşanlardan birisi de benim fakat işe alım süreçleri ile ilgili değil. Ve ön yargılarım gözümle şahit olduğum bir kaç durumdan ibarettir. Elbette beş parmağın beşi bir değil orası ayrı konu.
Ankara'da ikamet etmekteyim ve neredeyse her akşam bekçi görmekteyim. Bekçiler arasında üniformaya güvenerek insanlara farklı bir algıyla veya farklı bir psikoloji ile yaklaşan (farklı ses tonları ile kimlikleri verin bakıyım, gençler şu kimliklerinizi görelim vs.vs.) diyerek gbt yapan bekçiler bir hayli fazla. Kimlik vermekten, gbt yaptırmaktan gocunmam, kimlik kontorlü yapmaları bizim düzen ve güvenliğimiz için ama bu tarz yaklaşım ile kesinlikle olmamalı. Belki de bu davranışlarının sebebi polis ile aynı yetkiye sahip olmalarından dolayıdır bilemiyorum.
Ayrıca mesai saati içerisindeyken tanıdık esnafın dükkanında oturan çay, kahve içip saatlerce telefonla oynayan bekçiler de gördüm.
Sonuç olarak 10 bekçiden 8 i ofsayt davranış sergilediğine şahit olduğumdan dolayı bekçilere karşı açıkcası ön yargılıyım.