hocam anlaşılan siz biraz titiz davranıyorsunuz. Yarım gün olan mesai günlerinde son ödeme yapılmıyor, hafta sonu veya 30-31 farkından dolayı da her zaman müşterilerden yana ilerler süreç. Şuanda 2020 yılının sonuna kadar bile ekstre tarihleri belli. Hafta sonuna denk geliyorsa pazartesi başlar fakat son ödeme tarihini takip etmekte kullanıcılara düşüyor tabi. SMS gidiyor, mail gidiyor hatta bazılarına basılı ekstre kağıdı gidiyor artık bir zahmet takip etsin.
Ben sadece kredi puanı açısından veya müşteri yetkinliği açısından ilk günüyle son günü arasında hiç bir fark olmadığını belirtmek istedim.
Ek olarak, bankalar günsonun sürekli aynı saatte yapar ki BKM'ye saatinde dosya gönderilmek zorundadır. Faklat kredi kartını kullandığınız iş yerlerinin bazıları otomatik günsonu ister bazıları ise bunu istemez manuel yapar, manuel olanlarda siz kredi kartını kullanırsınız provizyona düşer ve iş yeri ne zaman günsonu yaparsa o zaman işleme alınır. siz 5 saat farktna bahsetmişsiniz 3-4 gün günsonu almayan işleri bulunuyor
Hocamın söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım sadece bu 5 saatlik fark kısmı yanlış anlaşılmış şöyle izah edeyim varsayalım a kişisi işlem yaptı bekleyen işlemde kaldı hocam siz ekstreleşme cron jobını çalıştırdınız sırasıyla gidiyor işin ortasında varsayın ki bir hata oluştu sunucu down oldu veya bir sistemsel geçiş nedeniyle bir yerden sonra kilitlendi ve kapandı siz tekrardan cronu çalıştırıp işlemi tamamlayana kadar bir süreç geçecek o süreçte işte bekleyen işlem dönemiçine girer normal süreçte ekstreye girmeyecek işlem bu gecikmeden dolayı ekstreleşir bu tarz ekstrem olaylar için örnek verdim olmaz öyle şey demeyin her banka ziraatbank gibi değil hocam altyapısı hakkaten zayıf olan bankalar var veya yedek sunucularını başka işler için kullanan bankalar (sms, swift işleri vs.) yani öyle bir şey ki hiç olmayacak bir şeyin olacağı tutabiliyor o yüzden faizle fark ücretiyle gecikmeyle uğraşmamak için en garantisi son günü beklememek atıyorum Türkiyede atm'de para kalması sık görülen olaylardan birisi gidiyorsun atm'de para kalıyor bazı bankalar aynı gün iade ederken bazı bankalar iadeyi uzatıyor ben sizin demek istediğinizi anlıyorum siz baya baya ziraat standartlarıyla düşünüyorsunuz ama keşke diğer bankalarda ziraatin standartlarında güçlü altyapı ve iş akışı geliştirebilseler