Normun ilk parçasi 2002 hocam. Yani arada 6 sene var. Benim meslegim sizinki gibi muzik uzerine degil ama parcalar forumlara yuklendigi zamanlarda bile rap kovalardik. Normu hic bir zaman sevmedim ama ezel kadar eski tarihi var deyi arkadasa bilmiyorsun demedinizide elbette yanliş
Ais Ezhel ismi ile 2007-2008 yıllarından beri piyasada, normla arasında taş çatlasın 2-3 sene vardır. Rap'in santim santim ilerlediği bir dönem olduğunu varsayarsak bu fark hiç bir fark oluşturmaz. Ha sen diyorsan ki new school patladığında benim haberim oldu o senin bileceğin iş. Herkesin yeni diye bildiği Ezhel var, çoğu kişi Ezhel'in Ais Ezhel diye önceki bir mahlası olduğunu ve o mahlas ile 10 seneyi aşkın süredir bu işi yaptığını bilmez. Önceki ismini bilipte böyle bir yorum yaptıysan o dahada garip şayet 2010 yılından önce belli bir kitleye bu işi icra eden kişiler aynı kefededir. Ben yaklaşık 8 senedir müzik prodüktörü, 15-16 senedir dinleyici olarak piyasayı yakından takip ediyorum. Asıl mesleğimde ses mühendisliğidir ve hip-hop üzerine bir çok çalışmalarım mevcut. İsteyene reel hayatta çay ısmarlar yaşanmışlık ile sabit sektörü 2005 yılından itibaren anlatırım şayet hip-hop kültürü ile büyümüş biriyim. Gözden geçirdiğimde böyle bir sonuç çıkmaktadır. Saygılar.