her bilgisayara ayrı ayrı yönetim programını kurmak tabi ki ilerde işleri, özellikle müşteri sayınız arttıkça, zorlaştırır.
yani cihazdan veriyi alan programın ayrı yönetimi yapan web projesinin ayrı olması daha sağlıklıdır.
bunlara örnek olarak 2 seçeneği aşağıya yazıyorum :
seçenek 1 internet:
seri porttan verileri alan program bu verileri belli bir müşteri kimliği ile sizin sunucunuza soap veya restfull gibi bir servis ile gönderir. sunucudaki web yazılım bu bilgiyi işler ve web yönetim arayüzünden müşteriniz online stok sayımını vs görebilir, yönetebilir.
bu senaryoda güçlü bir sunucu ve interneti hızlı olan client pc olması gerekir. bu yapı full online dir. müşterileriniz internet olan her yerden stoklarını vs takip edebilir.
seçenek 2 local :
seri porttan verileri alan program bu verileri client bilgisayarındaki veritabanına işler veya localde çalışan web serverın bir sayfasına gönderir ve x sayfa bunu işler. aynı ağda bulunan bir web yönetim arayüzünden müşteriniz stok sayımını vs görebilir, yönetebilir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kurmak istediğimiz yapı 1. seçencekte bahsettiğiniz şekildedir. Ancak sürekli bir veri iletimi söz konusu değil. Web tarafında bir butona tıklanıldığında masaüstü tarafında istek gelecek yüksek frekans okuyucu cihazımız ile okuma gerçekleştirilip veri web tarafındaki veri tabanına gönderilecektir. Yani masaüstü tarafından server tarafına sürekli veri akışı söz konusu değil, talep geldiğinde iletim söz konusudur. Bu senaryoda genede client tarafı aşırı tüketim yapar mı ?